Abu Dhabi va interzice accesul persoanelor nevaccinate aproape în toate locurile publice, inclusiv în școli

29 Iun. 2021, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 16:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Abu Dhabi va interzice accesul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului aproape în toate locurile publice, inclusiv în școli. Despre aceasta a anunțat guvernul Emiratului, ieri seara, 28 iunie.

Emiratele Arabe Unite au anunțat examinarea planului încă în aprilie, dar nu au impus restricțiile. Acum, acestea vor fi adoptate în capitală, începând cu 20 august.

„Comitetul de urgență, criză și dezastre din Abu Dhabi a aprobat să permită doar persoanelor vaccinate să pătrundă în anumite locuri publice, după ce au vaccinat 93% din grupurile țintă din Emirat pentru a avea grijă de sănătatea populației, se arată într-un tweet de la biroul media din Abu Dhabi.

Astfel, persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 le va interzis accesul în centrele comerciale, restaurante, cafenele, săli de sport, zone de agrement, activități sportive și în celorlalte spații comerciale cu amănuntul care nu se află în centre comerciale sau mall-uri. Accesul va fi permis doar în spații „esențiale”, cum ar fi farmacii și supermarketuri.

„Decizia se aplică și cluburilor de sănătate, stațiunilor, muzeelor ​​și centrelor culturale, parcurilor tematice, universităților și institutelor, școlilor și creșelor”, a continuat postarea de pe Twitter.

Copiii cu vârsta sub 15 ani și cei cu scutiri speciale de la vaccinare nu se vor supune acestei reguli.

Aproape toată lumea s-a vaccinat

Abu Dhabi s-a lăudat cu o rată ridicată de vaccinare de 93% din populația emiratului, ca parte a justificării acestei mișcări.

Abu Dhabi nu a specificat dacă acest lucru se va aplica turiștilor și nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii CNBC.

Până în prezent, interdicțiile iminente la intrarea pentru cei nevaccinați se aplică numai în Abu Dhabi. În Dubai, capitala comercială și turistică a Emiratelor Arabe Unite, unele companii precum barurile și restaurantele necesită dovada vaccinării complete, dar restricțiile nu sunt universale.

 

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 02:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2021, 02:32 // Actual //  Lupu Eduard

Inflaţia întrece orice aşteptări, atât prin forţă, cât şi prin durată. Analişti şi jurnalişti se întreabă dacă nu cumva ar fi cazul ca lumea să înceapă să se îngrijoreze sau cel puţin politicienii, în timp ce marile bănci centrale par cel mult neliniştite. Unii fac paralele cu anii ’70, deceniul inflaţiei în America, când preşedinţii şi banca centrală au luat măsuri disperate, unele cu încălcarea principiilor capitalismului şi pieţei libere, dar cei mai mulţi asigură că o astfel de comparaţie este exagerată. Oare?

Istoria arată că inflaţia prelungită nu trebuie subestimată, mai ales dacă eşti politician. În SUA a lovit preşedinţi şi a influenţat astfel istoria lumii. În prezent, preţurile cresc cu o viteză nemaivăzută în ultimii 30 de ani. Despre cum inflaţia a schimbat preşedinţii Americii scrie National Public Radio (NPR), echivalentul american al unei radiodifuziuni naţionale. În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în SUA preţurile au crescut cu peste 6%, iar cele mai mari scumpiri au fost la alimente şi energie, dar în special la energie. Preţurile benzinei îşi proclamă ascensiunea sus pe panouri, la colţ de stradă, în intersecţii, peste tot, scrie Ziarul Financiar.

Economiştii spun (şi chiar sunt de acord între ei în privinţa acestui lucru) că inflaţia actuală poate fi atribuită pandemiei şi consecinţelor acesteia: lanţuri de aprovizionare blocate, muncitori reticenţi să se întoarcă la lucru, penurii şi livrări de energie întrerupte. De asemenea, ştim că guvernul a concentrat miliarde de dolari în puterea de cumpărare a consumatorilor din primăvara anului 2020 încoace. Creşterile de preţuri ar putea fi considerate aproape inevitabile. Dar una dintre lecţiile epocilor inflaţioniste trecute este că alegătorii sunt mai puţin interesaţi de responsabilitate şi cauze decât de forţarea unei schimbări. Cu alte cuvinte, cine este în funcţie acum să nu-şi facă aşternutul prea moale. Sondajele de opinie publice au constatat o nervozitate larg răspândită: Morning Consult, de exemplu, a raportat recent că 87% dintre americani sunt „îngrijoraţi de creşterea preţurilor”. Pe măsură ce astfel de numere cresc, procentele de aprobare pentru preşedintele Biden şi partidul său democrat scad, în mod previzibil, mai ales acolo unde au scăzut deja din cauza valurilor de COVID, a controverselor privind vaccinurile şi retragerii urâte din Afganistan.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei