Africa de Sud anunță că va interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii

03 Mai 2021, 13:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mai 2021, 13:00 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În urma unui studiu despre practica de creștere a leilorîn captivitate Autorităţile din Africa de Sud au anunțat că vor interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii sau pentru a fi mângâiaţi de turişti, scrie BBC.

În urma studiului s-a demonstrat că această practică pune în pericol animalele sălbatice și distruge eforturile de conservare a speciei. Guvernul Africii de Sud a fost de acord cu recomandările cercetătorilor. Sectorul  de creştere a leilor în captivitate va veni la sigur cu reacții negative, aceste activități valorează multe milioane de dolari.

„Trebuie oprită şi inversată domesticirea leilor prin înmulţire şi ţinere în captivitate. Nu vrem creşterea, vânarea, mângâierea puilor şi folosirea leilor în captivitate”, a spus ministrul Mediului, Barbara Creecy.

Potrivit Barbara Creecy,  vânătoarea legală a leilor crescuți în captivitate va fi permisă în continuare, deoarece reprezintă o sursă importantă de venit pentru țară.

Aproximativ 8.000 de lei trăiesc în captivitate în Africa de Sud, față de 3.500 de exemplare care trăiesc în sălbăticie.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău