Al doilea cel mai bogat om din Rusia, pe cale să fie sancționat de SUA

15 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite intenționează să impună sancțiuni lui Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați bărbați din Rusiei, dar nu va sancționa și Nornickel, compania la care este acționar majoritar, a informat Wall Street Journal, citând oficiali americani, potrivit Reuters.

Acțiunea, care ar putea avea loc joi, este de așteptat să includă sancțiuni împotriva lui Potanin, dar și a soției sale Ekaterina Potanina și a unui iaht pe care îl deține, a informat miercuri WSJ.

În timp ce Washingtonul caută modalități de a reduce la maxim modalitățile Rusiei de a finanța războiul, SUA vor să sancționeze și Interros, conglomerat rus controlar de oligarhul Potanin, și Rosbank, pe care Interros a cumpărat-o de la Société Générale SA la începutul acestui an.

Potanin este acționar majoritar al MMC Norilsk Nickel PJSC GMKN.MM sau Nornickel, care nu va fi sancționat, potrivit WSJ.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Nornickel este cel mai mare producător de paladiu și nichel rafinat din lume.
Guvernul Regatului Unit a anunțat în iunie sancțiuni care lovește oamenii apropiați ai lui Putin, printre care și Potanin, al doilea cel mai bogat om al Rusiei.

„Potanin continuă să adune bogății în timp ce sprijină regimul lui Putin, achiziționând Rosbank și acțiuni la Tinkoff Bank în perioada de după invazia Rusiei în Ucraina”, spunea atunci guvernul britanic.

Deputatul Yuri Șvitkin, președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, spunea în septembrie că Roman Abramovici, Oleg Deripaska, Vladimir Potanin și toți ceilalți ar trebui să facă mai multe pentru armata rusă din Ucraina.

„De exemplu, structurilor oligarhice ar trebui să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie motorizată, lui Potanin diviziile de tancuri”, susținea președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău