„Al treilea ochi”! Invenția care va ajuta „zombii smartphone-urilor” să nu se lovească de lucruri

08 Iun. 2021, 13:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2021, 13:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un „al treilea ochi” este inveția unui tânăr, creată pentru a împiedica oamenii dependenți de telefoanele mobile să se lovească de lucruri în timp ce sunt focalizați pe ecranele lor.

Aceasta este o „soluția satirică” menită să îi facă pe oameni să recunoască cât de mult sunt dependenți de smartphone-uri, spune creatorul.

Designerul industrial sud-coreean Paeng Min-wook, în vârstă de 28 de ani, spune că globul ocular robotizat poate fi legat de fruntea unei persoane, permițându-i să se miște fără a o răni, scrie Sky News.
El a spus că dispozitivul este o „soluție satirică”  care, speră, să îi facă pe oameni „să recunoască severitatea dependenței lor de gadget-uri și să se uite înapoi la ei înșiși”.

Dispozitivul – numit „Al treilea ochi” – simte când capul utilizatorului a fost coborât pentru a se uita la telefon și apoi își deschide pleoapa translucidă.

Când persoana se află la unul sau doi metri de un obstacol, al treilea ochi emite un sunet pentru a-i avertiza despre un potențial pericol.

„Deoarece nu putem să ne luăm ochii de pe smartphone-uri, va fi nevoie de un ochi suplimentar în viitor.”

“În zilele noastre, mulți tineri pot nimeri în accidente în timp ce își folosesc telefonul mobil. Acest lucru ar fi bine-venit pentru ei.”

Al treilea ochi folosește un senzor giroscopic pentru a măsura unghiul gâtului utilizatorului și un senzor cu ultrasunete pentru a calcula distanța dintre ochiul robot și obstacole.

Senzorii sunt conectați la un microcontroler open-source cu o singură placă, cu un pachet de baterii.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 10:43 // Actual //  Otilia Cotruța

După o pledoarie despre acțiunile și inacțiunile lui Victor Chironda, primarul general al Capitalei anunță că va semna astăzi dispoziția de redistribuire a sarcinilor aflate în gestiunea viceprimarului. Totodată, acesta nu l-a demis din funcție, dar l-a invitat pe Chironda să își depunăp mandatul.

Acesta a recunoscut, de asemenea, că îi pare rău că l-a invitat în echipă.

 

Primarul Capitalei a declarat în cadrul conferinței de presă că nu poate el să „răspundă pentru inacțiunile” lui Victor Chironda. Mai mult, acesta a precizat și alte situații în care funcționarii Primăriei au fost demiși.

„Administrarea Primăriei nu se face doar pe Facebook”, a adăugat acesta.

„Fiecare a venit cu persoanele cu care a vrut să muncească în funcția în care a fost investit.

„Primăria nu este despre boceală, este despre răsuflecatul mâinicilor și munca de dimineață până seara târziu, inclusiv în weekend.”

„Constat că în această perioadă am urmărit o isterie a unui viceprimar care s evrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate în adresa mai multor angajași ai primăriei. S-a creat impresia că doar el lucrează în primărie, iar restul sunt niște funcționărași care nu fac decât să îl supere.”

În aceste condiții este cel care persecutează colegii săi, dar nu se preocupă de responsabilitățile sale, a mai zis Ceban.

De asemenea, acesta enumeră o listă a restanțelor lui Victor Chironda.

(LIVE) Ion Ceban îl demite pe Victor Chironda?! „Eu nu pot să răspund tuturor inacțiunilor sale”

Victor Chironda a fost numit viceprimar al capitalei de către Primarul General, Ion Ceban. Despre aceasta Chironda a anunțat de pe acest fapt pe pagina de Facebook, după ce a acceptat oferta, pe data de 15 noiembrie 2021.

Chironda a mai precizat în postarea sa, că a stabilit cu Primarul General, Ion Ceban, că va avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate.

Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă.

Îmi propun o activitate bazată pe deschidere și dialog constructiv cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău”, a mai scris atunci Victor Chironda.