Mașinile zburătoare – mai aproape de realitate! Cercetătorii au descoperit metoda prin care vor încărca bateriile rapid

08 Iun. 2021, 12:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2021, 12:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Mai mulți cercetători de la Universitatea Penn State, SUA, au descoperit o metodă prin care pot să încarce foarte rapid baterii de mare capacitate. Studiul lor a fost publicat în revista Joule.

La moment, mașinile zburătoare nu pot deveni realitate, deoarece bateriile nu sunt suficiente pentru a efectua multiple zboruri, ca în cazul dronelor. Cu alte cuvinte, este nevoie de mai multe baterii ca să poți efectua mai multe zboruri, dar dacă poți încărca bateria foarte rapid, se schimbă totul, scrie Aleph News.

Directorul Electrochemical Engine Center de la Penn State Chao-Yang Wang, cel care a condus experimentele, a spus că această descoperire ne ajută să nu mai avem de așteptat 20 de ani până când vor exista mașini zburătoare.

Există deja constructori precum General Motors sau Volkswagen care lucrează la asta sau chiar au prezentat un prototip. Cel puțin la început, mașinile zburătoare vor fi folosite în regim ride sharing.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Apple este din nou luată la întrebări pentru felul în care a creat sistemul de operare de pe iPhone. De data aceasta, autoritatea care supraveghează practicile companiilor în Germania este cea care cere explicații.

Apple este doar ultima companie de pe listă împotriva căreia a fost deschisă o anchetă de către Bundeskartellamt, care este autoritatea responsabilă cu monitorizarea activităților companiilor care activează în Germania, scrie Aleph News.

Acțiuni similare au fost deschise împotriva Facebook, Amazon și Google anul acesta. Asta pentru că în luna ianuarie a intrat în vigoare al 10-lea amendament al Actului German pentru competitivitate. Și de asta e investigată Apple: autoritatea vrea să vadă dacă felul în care a fost creat sistemul de operare de pe iPhone, iOS, nu suprimă șansele altor companii de a-și promova produsele pentru ca aplicațiile și serviciile Apple să fie avantajate.

Totul este legat de iOS și de felul în care acesta funcționează. În comunicatul Bundeskartellamt este menționat faptul că au fost primite plângeri din partea altor dezvoltatori, dar și investigația inițiată de Comisia Europeană împotriva Apple.

În cel mai bun caz, Apple riscă să primească o amendă. În varianta cea mai pesimistă, va trebui să facă schimbări importante.

Sunt cunoscute și cazurile cu Facebook care a criticat noua funcție care le oferă posibilitatea utilizatorilor să refuze să ofere date confidențiale către aplicații, dar și procesul cu Epic Games care contesta cota de 30% pe care o primește Apple din cheltuielile utilizator. Cu tot acest asalt împotriva modelului de afaceri Apple, aceasta poate să fie nevoita să facă schimbări.