Amazon vrea să lanseze un produs nou pe piața americană. Compania lansează propriul model de televizor

05 Sept. 2021, 09:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Sept. 2021, 09:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon, cel mai mare retailer al planetei, se pregătește să lanseze propriul model de televizor pe piața americană, în această toamnă.

Compania a testat deja piața din India, unde a lansat AmazonBasics TV, la finele anului trecut, dar a fost mai mult un soi de proiect pilot, modelul fiind vândut în exclusivitate în această țară. Dar acum este gata să lanseze un produs nou pe piața americană, unde televizorul este o adevărată cultură.

Potrivit BusinessInsider, televizorul va fi sub brand propriu și ar urma să fie lansat în luna octombrie, după ce a fost ținut secret mai bine de doi ani.

Modelul lansat în India s-a vândut în două variante, cu diagonale de 50 și 55 de inci, la prețuri de circa 506, respectiv 588 de dolari. Deocamdată, nu există informații legate de prețul noului model. Cei de la Amazon au refuzat să comenteze în vreun fel informațiile apărute în presă, dar nu au infirmat zvonurile.

Se pare că noul model ar urma să vină cu platformă software FireTV, care este folosită de mai multe modele de televizoare, ale altor producători cunoscuți, printre aceștia se numără și Toshiba.

Totodată, se speculează că va beneficia și de seriviciile asistentului virtual Alexa, dezvoltat chiar de către Amazon.

Producătorul ales ar fi compania chineză TCL, aceeași care produce telefoane sub brandul Alcatel, dar care produce și unele modele de televizoare pentru cei de la Samsung.

Surse din cadrul companiei mai spun că un al doilea model s-ar afla în faza de dezvoltare, proiectul fiind coordonat în totalitate de o echipă internă a celor de la Amazon.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău