(FOTO) Topul celor mai vechi restaurante și baruri din lume care încă funcționează

05 Sept. 2021, 09:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Sept. 2021, 09:37 // Au Bani //  MD Bani

Cu toate că industria a afectat mai multe businessuri, în special cele din domeniul alimentației, există restaurante și baruri pe care nici pandemia, nici timpul nu le poate distruge. De xemplu,  Restaurantul Sobrino de Botín din Madrid funcționează în aceeași locație de la începuturile sale cu aproape 300 de ani în urmă. Deși este posibil să fi deschis și închis sau schimbat identități de-a lungul secolelor, toate au o legătură clară cu trecuturile lor antice – chiar și Sfântul Petru Stiftskulinarium din Salzburg, Austria, un han transformat în restaurant care, poate, datează din 803 d.Hr., unde Cristofor Columb ar fi putut cina odată. Iată care sunt cele mai vechi restaurante din lume, potrivit MSN.

St. Peter Petru Stiftskulinarium

Restaurantul este situat în zidurile mănăstirii Sf. Petru din Salzburg, Austria. Se presupune că a funcționat încă dinaintea anului 803 d.Hr., ceea ce l-ar face cel mai vechi han din Europa Centrală. Se spune că Cristofor Columb, Johann Georg Faust și Wolfgang Amadeus Mozart ar fi luat masa la acest restaurant.

Sean’s Bar

Sean’s Bar este un pub din Athlone, Irlanda, remarcabil pentru reputația sa în anul 900 d.Hr.,  se presupune că a fi cel mai vechi bar existent atât în Irlanda, cât și în Europa.

Wurstkuchl

Restaurantul se află în Regensburg, Germania și datează din anul 1146.

The Old House

Restaurantul se află în Maesteg, Wales și datează din anul 1147.

Restaurantul se află la Madrid, Spania și datează din 1725.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău