Aplicațiile care îți omoară bateria telefonului mobil! Șterge-le chiar acum și salvează durata de viață a bateriei tale

18 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  MD Bani

Este timpul să ștergi câteva aplicații  din telefonul tău. Probabil, la început, smartphone-ul tău a avut o durată de viață extraordinară a bateriei în prima lună de utilizare. Dar încet, performanța bateriei a început să scadă. Se pare că o mare parte din acestea ar putea depinde de aplicațiile pe care le-ați instalat. Și nu, nu este doar Tinder sau Facebook.

Oamenii de la pCloud, o companie de stocare în cloud, au analizat 100 dintre cele mai populare aplicații pentru a vedea care consumau bateria. În timp ce aplicațiile pentru rețelele de socializare au fost concurente evidente pentru reducerea ionului de litiu, au existat câteva aplicații mai benigne pe care majoritatea nu le-ar suspecta niciodată.

1. FitBit

Fitbit folosește  14 din 16 funcții de fundal disponibile: cameră, locație, microfon și conexiune Wi-Fi. Astfel aplicația folosește 92% din baterie.

2. Skype

Dacă ai instalat Skype în telefonul tău atunci trebuie să știi că acesta consumă 87% din baterie.

3. Facebook

Este deja cunoscut că rețelele de socializare consumă o bună parte din bateria ta. Trebuie să cunoști că Facebook este primul în listă și consumă 82% din baterie.

4. AirBNB

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. Trebuie să cunoști că aplicația AirBNB folosește, la fel ca și Facebook 82% din bateria ta.

5. Instagram

Cum era și de așteptat rețeau de socializare Intagram este în top, aplicația consumă 79% din baterie.

6. Tinder

Nici aplicația Tinder nu rămâne în urmă, aplicația consumă 77% din baterie.

7. Snapchat

La fel ca și Tinder, aplicația Snapchat consumă 77% din baterie.

8. WhatsApp

WhatsApp este și el în top, la fel ca și Tinde și Snapchat aplicația folosește 77% din baterie.

9. Zoom

Așa cum majoritatea întălnirilor și a evenimentelor au trecut în mediul online, tot mai mulți au descărcat aplicația Zoom în telefon, care la rândul ei consumă tocmai 77% din baterie.

10 Youtube

Youtube este o altă aplicație care folosește o cantitate semnificativă din bateria smartphone-ului tău. Aplicația consumă și ea 77% din baterie.

 

 

 

 

Realitatea Live

16 Mai 2025, 10:48
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
16 Mai 2025, 10:48 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Centrală Europeană (BCE) speră ca până la începutul anului viitor să dispună de toate deciziile politice pentru a emite euro digital şi apoi va avea nevoie de doi-trei ani pentru lansarea monedei, a declarat joi Piero Cipollone, membru în boardul executiv al BCE, în cadrul unei conferinţe, transmite Reuters, Agerpres.

Conform explicațiilor oferite de Banca Centrală Europeană, moneda euro digitală ar reprezenta un mijloc de plată electronic disponibil gratuit tuturor. Similar numerarului actual, ar putea să fie folosită oriunde în zona euro, fiind sigură și privată.

O monedă euro digitală ar reprezenta o formă digitală de numerar: un mijloc electronic de efectuare a plăților de mică valoare emis de Banca Centrală Europeană. Fiind o formă de bani publici, mone

BCE lucrează de ani de zile la o versiune digitală a euro, dar progresele au fost mai lente decât se estima, în special din cauza legislaţiei care nu a fost încă adoptată pentru a permite instituţiei să acţioneze.

Turbulenţele financiare de după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA au sporit urgenţa adoptării euro digital, în condiţiile în care Europa este dependentă de marile firme americane pentru majoritatea plăţilor digitale, o pot

Întrebat dacă Trump ar putea accelera procesul, Guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, vorbind la acelaşi eveniment, a spus că a îmbunătăţit determinarea BCE.

O monedă euro digitală ar reprezenta o formă digitală de numerar, emisă de banca centrală și aflată la dispoziția tuturor persoanelor din zona euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO