APP are un nou director general adjunct, își va începe activitatea din 7 februarie. Pe cine a numit Guvernul

13 Ian. 2022, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 10:00 // Actual //  MD Bani

Agenția Proprietăți Publice (APP) are un nou director general adjunct. Guvernul a numit-o pe Tatiana Savva, după ce a promovat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții. Tatiana Savva va începe activitatea din 7 februarie 2022.

Așadar, Tatiana Savva este noul director general adjunct a Agenției Proprietății Publice, responsabilă de administrarea corporativă, planificarea, analiza și evaluarea activității întreprinderilor de stat și a societăților comerciale cu cota statului în capitalul social.

„Candidatura acesteia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de Guvern, după ce a promovat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții”, se arată într-un comunicat de presă al APP.

Tatiana Savva este expert economic și are o experiență de peste 10 ani în finanțe publice, sisteme de management, transparență și bună guvernare. Deține două diplome de master, inclusiv în domeniul științelor economice și managementului public, și a fost implicat activ în implementarea proiectelor și programelor internaționale. Anterior, Tatiana Savva a activat în cadrul unei organizații non-guvernamentale specializată în cercetări economice și politici publice.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!