Armata de miliardari a lui Putin lovită la bani! Biden va cere ca banii să fie folosiți pentru ajutorarea Ucrainei

28 Apr. 2022, 17:20
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Apr. 2022, 17:20 // Actual //  bani.md

Președintele SUA, Joe Biden, va cere joi Congresului noi fonduri pentru a sprijini armata ucraineană, precum și noi instrumente juridice pentru a înăspri sancțiunile și a folosi activele confiscate ale oligarhilor ruși, transmite Reuters.

Se așteaptă ca Biden să ceară Congresului sume semnificative pentru a ajuta Ucraina să facă față invaziei rusești, precum și noi instrumente juridice pentru a confisca bani de la oligarhii ruși pentru a plăti efortul de război.

Oficialii americani vor solicita întreaga sumă de care se așteaptă să aibă nevoie până în septembrie, la sfârșitul anului fiscal, pentru a sprijini operațiunile militare ale Ucrainei, precum și ajutorul umanitar și economic, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Jen Psaki.

De asemenea, Biden cuplează această cerere cu o propunere pentru ca legislatorii să acorde administrației sale noi competențe, care să permită oficialilor americani să confiște mai multe bunuri ale oligarhilor, să dea banii obținuți din aceste confiscări Ucrainei și să incrimineze și mai mult eludarea sancțiunilor, a precizat Casa Albă.

Măsurile includ abilitarea Departamentului de Justiție de a permite Departamentului de Justiție să folosească dura lege americană privind infracțiunile de șantaj utilizată cândva împotriva mafiei, Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act, pentru a construi cazuri împotriva persoanelor care eludează sancțiunile.

De asemenea, Biden dorește să le ofere procurorilor mai mult timp pentru a construi astfel de cazuri prin extinderea termenului de prescripție pentru urmărirea penală în cazul spălării banilor la 10 ani, în loc de cinci.

De asemenea, el ar dori să transforme în infracțiune deținerea de bani obținuți cu bună știință din afaceri corupte cu Rusia, potrivit unui rezumat al propunerilor.

Ajutorul militar american pentru Ucraina a depășit 3 miliarde de dolari de când Rusia a lansat ceea ce numește „operațiunea militară specială”. Statele Unite și aliații lor europeni au înghețat active în valoare de 30 de miliarde de dolari deținute de persoane bogate care au legături cu președintele rus Vladimir Putin, inclusiv iahturi, elicoptere, proprietăți imobiliare și obiecte de artă, a declarat administrația Biden.

Se așteaptă ca Biden să vorbească despre solicitarea făcută Congresului la Casa Albă de la ora 10:45.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău