Armata lui Putin a rămas fără uniforme militare

03 Oct. 2022, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 14:57 // Actual //  Lupu Eduard

Peste 1,5 milioane de uniforme militare au dispărut din depozitele militare din Rusia, iar nimeni nu are nici o explicație. Ofițerii ruși și-au dat seama că nu au suficiente haine militare pentru noii recruți mobilizați în urma decretului anunțat săptămânile trecute de Vladimir Putin. De altfel, în ultimii ani, armata rusă s-a confrunta cu numeroase acuzații de corupție, iar totul a explodat în momentul declanșării războiului din Ucraina.

Armata rusă nu are suficiente uniforme militare pentru echiparea noilor recruți mobilizați din ordinul lui Vladimir Putin. Astfel din depozitele militare din regiunea Transbaikalia, din Rusia, au dispărut nu mai puțin de 1,5 milioane uniforme suficiente pentru echiparea întregii armate ruse. Informația a fost dată publicității de un deputat al Dumei de Stat, general-locotenentul Andrei Gurulev, pe canalul său Telegram. El reclamă faptul că în centrele de recrutare nu sunt suficiente uniforme pentru noii recruți și că nimeni nu poate explica unde au dispărut.

„Avem probleme astăzi. Erau acolo, s-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”, a scris Gurulev.

Deputatul Dumei de Stat a precizat că este necesară pregătirea centrelor în care vor fi primiți noii recruți, în condițiie declanșării mobilizării. Iar pentru aceasta este nevoie ca stocurile de echipamente și uniforme militare să fie complete. Responsabil pentru aceste lipsuri ar fi generalul Dmytro Bulgakov destituit la finalul lunii septembrie din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. De altfel, mai multe înregistrări video, date publicității pe rețelele de socializare, în ultima perioadă, arată că armata rusă se confruntă cu lipsuri majoră, conform Timpul.md.

În unele imagini, recruții primesc arme vechi, ruginite, care nu funcționează. Într-un alt clip video, filmat într-un centru de recrutare, un ofițer le spune noilor veniți să-și procure tot ce au nevoie pentru că nu vor primi nimic. Astfel li se cere să-și cumpere bandaje, medicamente, tampoane oprirea sângelui, în caz de rănire, soluții dezinfectante etc.

O campanie de mobilizare caracterizată de haos

Acțiunea de mobilizare a rezerviștilor, declanșată la ordinul lui Vladimir Putin, este caracterizată de haos și confuzie. În vreme ce mii de bărbați ruși apți să meargă în armată au fugit peste granițe, în țările vecine, alții au protestat în stradă.

Pe de altă parte, comisarii militari au emis ordine de recrutare fără să țină seama de cerințele prevăzute în lege. Au fost recrutați oameni care nu se încadrau în limitele de vârstă și nici din punct de vedere al pregătirii militare. Presați să se miște cât mai repede, responsabilii cu recrutarea au fost mai interesați să atingă numărul de recruți care le-a fost impus, decât să verifice dacă aceștia corespund cerințelor.

În aceste condiții, au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Realitatea Live

02 Feb. 2023, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2023, 12:16 // Actual //  Lupu Eduard

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, cunoscut pentru acuzațiile false lansate pe bandă rulantă și propaganda anti-occidentală, a susținut într-un interviu pentru televiziunea publică rusă că ”Occidentul vrea să transforme Republica Moldova în următoare Ucraină”.

”Este avută acum în vedere R. Moldova pentru acest rol”, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti.

Reamintim că justificarea Rusiei pentru invadarea Ucrainei este o presupusă provocare din partea Occidentului. În realitatea, Rusia a început invazia Ucrainei încă din 2014, când a anexat ilegal Crimea și a cucerit teritoriile estice.

Lavrov a mai spus că preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ”este nerăbdătoare să intre în NATO. Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice”, a afirmat Lavrov.

Rusia controlează de facto regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde menține mii de soldați și depozite de armament.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, ”toţi vor fi în pericol”. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că ”trebuie să oprim Rusia şi să ajutăm Ucraina să câştige războiul”.

O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău