Armata lui Putin a rămas fără uniforme militare

03 Oct. 2022, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 14:57 // Actual //  Lupu Eduard

Peste 1,5 milioane de uniforme militare au dispărut din depozitele militare din Rusia, iar nimeni nu are nici o explicație. Ofițerii ruși și-au dat seama că nu au suficiente haine militare pentru noii recruți mobilizați în urma decretului anunțat săptămânile trecute de Vladimir Putin. De altfel, în ultimii ani, armata rusă s-a confrunta cu numeroase acuzații de corupție, iar totul a explodat în momentul declanșării războiului din Ucraina.

Armata rusă nu are suficiente uniforme militare pentru echiparea noilor recruți mobilizați din ordinul lui Vladimir Putin. Astfel din depozitele militare din regiunea Transbaikalia, din Rusia, au dispărut nu mai puțin de 1,5 milioane uniforme suficiente pentru echiparea întregii armate ruse. Informația a fost dată publicității de un deputat al Dumei de Stat, general-locotenentul Andrei Gurulev, pe canalul său Telegram. El reclamă faptul că în centrele de recrutare nu sunt suficiente uniforme pentru noii recruți și că nimeni nu poate explica unde au dispărut.

„Avem probleme astăzi. Erau acolo, s-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”, a scris Gurulev.

Deputatul Dumei de Stat a precizat că este necesară pregătirea centrelor în care vor fi primiți noii recruți, în condițiie declanșării mobilizării. Iar pentru aceasta este nevoie ca stocurile de echipamente și uniforme militare să fie complete. Responsabil pentru aceste lipsuri ar fi generalul Dmytro Bulgakov destituit la finalul lunii septembrie din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. De altfel, mai multe înregistrări video, date publicității pe rețelele de socializare, în ultima perioadă, arată că armata rusă se confruntă cu lipsuri majoră, conform Timpul.md.

În unele imagini, recruții primesc arme vechi, ruginite, care nu funcționează. Într-un alt clip video, filmat într-un centru de recrutare, un ofițer le spune noilor veniți să-și procure tot ce au nevoie pentru că nu vor primi nimic. Astfel li se cere să-și cumpere bandaje, medicamente, tampoane oprirea sângelui, în caz de rănire, soluții dezinfectante etc.

O campanie de mobilizare caracterizată de haos

Acțiunea de mobilizare a rezerviștilor, declanșată la ordinul lui Vladimir Putin, este caracterizată de haos și confuzie. În vreme ce mii de bărbați ruși apți să meargă în armată au fugit peste granițe, în țările vecine, alții au protestat în stradă.

Pe de altă parte, comisarii militari au emis ordine de recrutare fără să țină seama de cerințele prevăzute în lege. Au fost recrutați oameni care nu se încadrau în limitele de vârstă și nici din punct de vedere al pregătirii militare. Presați să se miște cât mai repede, responsabilii cu recrutarea au fost mai interesați să atingă numărul de recruți care le-a fost impus, decât să verifice dacă aceștia corespund cerințelor.

În aceste condiții, au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 07:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 07:21 // Actual //  Lupu Eduard

Un număr tot mai mare de consumatori din zona euro se află în incapacitatea de a-și acoperi costurile cu chiria și utilitățile după ani de inflație peste țintă și costuri de împrumut în creștere, conform unei cercetări realizate de Banca Centrală Europeană (BCE).

Cota gospodăriilor cu venituri mai mici care se așteaptă să facă plăți întârziate pentru utilități sau chirie a crescut la peste 20% în primul trimestru din aproximativ 15% în 2023, au spus cercetătorii BCE Omiros Kouvavas și Desislava Rusinova luni într-un articol citat de Bloomberg. Pentru plățile ipotecare, acesta a crescut aproape la dublu, la 30%. „Dată fiind situația actuală și efectele viitoare ale creșterii ratelor dobânzilor, precum și puterea de cumpărare scăzută pe fondul inflației, capacitatea gospodăriilor de a face față costurilor legate de locuințe și plățile ipotecare este o sursă de preocupare,” a arătat materialul.

Creșterile ratei dobânzii pentru a limita inflația au afectat în mod special piața imobiliară, unde investițiile noi au scăzut. Fenomenul a accentuat presiunea asupra pieței chiriilor, care deja se afla în scădere în multe orașe europene chiar dinainte de creșterea inflației.

Bloomberg amintește că BCE ar putea să înceapă să reducă ratele dobânzilor de politică monetară în iunie, mai mulți membri ai Consiliului de Guvernare și mulți politicieni din regiune fiind îngrijorați că politica monetară restrictivă reține excesiv economia celor 20 de țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău