Armata lui Putin a rămas fără uniforme militare

03 Oct. 2022, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 14:57 // Actual //  Lupu Eduard

Peste 1,5 milioane de uniforme militare au dispărut din depozitele militare din Rusia, iar nimeni nu are nici o explicație. Ofițerii ruși și-au dat seama că nu au suficiente haine militare pentru noii recruți mobilizați în urma decretului anunțat săptămânile trecute de Vladimir Putin. De altfel, în ultimii ani, armata rusă s-a confrunta cu numeroase acuzații de corupție, iar totul a explodat în momentul declanșării războiului din Ucraina.

Armata rusă nu are suficiente uniforme militare pentru echiparea noilor recruți mobilizați din ordinul lui Vladimir Putin. Astfel din depozitele militare din regiunea Transbaikalia, din Rusia, au dispărut nu mai puțin de 1,5 milioane uniforme suficiente pentru echiparea întregii armate ruse. Informația a fost dată publicității de un deputat al Dumei de Stat, general-locotenentul Andrei Gurulev, pe canalul său Telegram. El reclamă faptul că în centrele de recrutare nu sunt suficiente uniforme pentru noii recruți și că nimeni nu poate explica unde au dispărut.

„Avem probleme astăzi. Erau acolo, s-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”, a scris Gurulev.

Deputatul Dumei de Stat a precizat că este necesară pregătirea centrelor în care vor fi primiți noii recruți, în condițiie declanșării mobilizării. Iar pentru aceasta este nevoie ca stocurile de echipamente și uniforme militare să fie complete. Responsabil pentru aceste lipsuri ar fi generalul Dmytro Bulgakov destituit la finalul lunii septembrie din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. De altfel, mai multe înregistrări video, date publicității pe rețelele de socializare, în ultima perioadă, arată că armata rusă se confruntă cu lipsuri majoră, conform Timpul.md.

În unele imagini, recruții primesc arme vechi, ruginite, care nu funcționează. Într-un alt clip video, filmat într-un centru de recrutare, un ofițer le spune noilor veniți să-și procure tot ce au nevoie pentru că nu vor primi nimic. Astfel li se cere să-și cumpere bandaje, medicamente, tampoane oprirea sângelui, în caz de rănire, soluții dezinfectante etc.

O campanie de mobilizare caracterizată de haos

Acțiunea de mobilizare a rezerviștilor, declanșată la ordinul lui Vladimir Putin, este caracterizată de haos și confuzie. În vreme ce mii de bărbați ruși apți să meargă în armată au fugit peste granițe, în țările vecine, alții au protestat în stradă.

Pe de altă parte, comisarii militari au emis ordine de recrutare fără să țină seama de cerințele prevăzute în lege. Au fost recrutați oameni care nu se încadrau în limitele de vârstă și nici din punct de vedere al pregătirii militare. Presați să se miște cât mai repede, responsabilii cu recrutarea au fost mai interesați să atingă numărul de recruți care le-a fost impus, decât să verifice dacă aceștia corespund cerințelor.

În aceste condiții, au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău