Armata lui Putin a rămas fără uniforme militare

03 Oct. 2022, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 14:57 // Actual //  Lupu Eduard

Peste 1,5 milioane de uniforme militare au dispărut din depozitele militare din Rusia, iar nimeni nu are nici o explicație. Ofițerii ruși și-au dat seama că nu au suficiente haine militare pentru noii recruți mobilizați în urma decretului anunțat săptămânile trecute de Vladimir Putin. De altfel, în ultimii ani, armata rusă s-a confrunta cu numeroase acuzații de corupție, iar totul a explodat în momentul declanșării războiului din Ucraina.

Armata rusă nu are suficiente uniforme militare pentru echiparea noilor recruți mobilizați din ordinul lui Vladimir Putin. Astfel din depozitele militare din regiunea Transbaikalia, din Rusia, au dispărut nu mai puțin de 1,5 milioane uniforme suficiente pentru echiparea întregii armate ruse. Informația a fost dată publicității de un deputat al Dumei de Stat, general-locotenentul Andrei Gurulev, pe canalul său Telegram. El reclamă faptul că în centrele de recrutare nu sunt suficiente uniforme pentru noii recruți și că nimeni nu poate explica unde au dispărut.

„Avem probleme astăzi. Erau acolo, s-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”, a scris Gurulev.

Deputatul Dumei de Stat a precizat că este necesară pregătirea centrelor în care vor fi primiți noii recruți, în condițiie declanșării mobilizării. Iar pentru aceasta este nevoie ca stocurile de echipamente și uniforme militare să fie complete. Responsabil pentru aceste lipsuri ar fi generalul Dmytro Bulgakov destituit la finalul lunii septembrie din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. De altfel, mai multe înregistrări video, date publicității pe rețelele de socializare, în ultima perioadă, arată că armata rusă se confruntă cu lipsuri majoră, conform Timpul.md.

În unele imagini, recruții primesc arme vechi, ruginite, care nu funcționează. Într-un alt clip video, filmat într-un centru de recrutare, un ofițer le spune noilor veniți să-și procure tot ce au nevoie pentru că nu vor primi nimic. Astfel li se cere să-și cumpere bandaje, medicamente, tampoane oprirea sângelui, în caz de rănire, soluții dezinfectante etc.

O campanie de mobilizare caracterizată de haos

Acțiunea de mobilizare a rezerviștilor, declanșată la ordinul lui Vladimir Putin, este caracterizată de haos și confuzie. În vreme ce mii de bărbați ruși apți să meargă în armată au fugit peste granițe, în țările vecine, alții au protestat în stradă.

Pe de altă parte, comisarii militari au emis ordine de recrutare fără să țină seama de cerințele prevăzute în lege. Au fost recrutați oameni care nu se încadrau în limitele de vârstă și nici din punct de vedere al pregătirii militare. Presați să se miște cât mai repede, responsabilii cu recrutarea au fost mai interesați să atingă numărul de recruți care le-a fost impus, decât să verifice dacă aceștia corespund cerințelor.

În aceste condiții, au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău