Armata rusă rămâne fără soldați. Salarii de până la 6.000 de dolari pentru rușii care se înrolează

15 Iul. 2022, 05:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Iul. 2022, 05:02 // Actual //  bani.md

Drept consecință a pierderilor masive de trupe din Ucraina, Moscova a decis înrolarea unor noi soldați în încercarea de a continua eforturile de război. Astfel, Rusia a cerut celor 85 de regiuni federale ale sale, inclusiv Sevastopolul și Crimeea, regiuni ocupate, să creeze „batalioane de voluntari”.

În mod normal, un batalion este format din 300 până la 800 de militari. În urma unui mic calcul, rezultatele lui arată că Putin vrea să adune o mică armată formată din cel mult 70.000 de militari. Liderul rus are de gând să îi atrage cu salarii mari și stimulente. Într-un comunicat emis de ISW, Institutul pentru Studiul Războiului, este susținut faptul că batalioanele nu vor avea mai mult de 400 de oameni. Astfel, numărul total al recruților va fi mai mic decât cel estimat inițial.

Război în Ucraina. Ce trebuie să facă fiecare regiune

Fiecare zonă trebuie să asigure cel puțin o unitate cu voluntari, bărbați până la 50 de ani, chiar și 60 de ani pentru unele specialități militare speciale, pentru contracte de șase luni. Ulterior, Federația Rusă va oferi o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble, aproximativ 3.400 de dolari.

Mai mult decât atât, salariile oferite de Moscova sunt începând cu 220.000 și ajung până la 350.000 de ruble pe lună. Asta înseamnă aproximativ 3.750 suma minimă și până la 6.000 de dolari salariul maxim.

Mass-media rusă a confirmat deja crearea sau desfășurarea unor batalioane de voluntari în Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, orașul Moscova, Perm, Nijni Novgorod și regiunile Orenburg la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Oficialii din regiunea Tyumen au anunțat formarea de unități de voluntari  pe 7 iulie.

Oricum, se pare militarii vor fi instruiți timp de o lună de zile înainte de a pleca spre Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat ceea ce a numit el operațiune militară de denazificare a Ucrainei. Astfel, mai multe regiuni au fost bombardate. După 141 de zile de război, Putin nu cedează și continuă să atace Ucraina.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău