Acum 12 ani, Ioan Fărcașiu din România alături de soția lui au investit banii de la nuntă într-o familie de struți africani, cele mai mari păsări din lume, care depun și cele mai mari ouă. Cu timpul s-a transformat dintr-un vis într-o afacere profitabilă.
„Ne-am uitat ce afaceri putem face, am citit despre struți, am trimis câteva e-mailuri să vedem dacă avem potențiali cumpărători. Și am primit feedback pozitiv. Așa a început acest vis. Nu am stat pe gânduri. A doua zi am cumpărat o familie de struți și un incubator. Am început cu 5.000 de euro în prima fază și apoi am tot reinvestit în fiecare an”, spune Ioan Fărcașiu, proprietarul Ogradei cu Struți din Sebeș.
Nu au ales întâmplător o afacere cu struți. Au studiat domeniul înainte și au înteles că în acest mod pot oferi produse mult mai sănătoase oamenilor.
„Toată lumea fuge de carne injectată, nesănătoasă, păsări crescute cu hormoni, foarte repede. E motivul pentru care noi am vrut altceva. Asta ne dorim, să oferim o carne mult mai sănătoasă și care are multe calități. Multă proteină, foarte puțin colesterol, foarte puțină grăsime”, mai spune Ioan Fărcașiu.
Nu doar carnea de struț are o mulțime de beneficii, dar și ouăle.
Un ou de struț are aproximativ 1,7 kg și reprezintă echivalentul a 30 de ouă de găină.
La 12 ani de când au reușit să pornească această afacere cu struți africani în micul burg săsesc Sebeș, familia Fărcașiu se poate mândri cu o gamă largă de produse realizate în Ograda cu Struți, printre care mici de struț, burger de struț, salam, cârnăciori sau păstramă de struț.
Pe lângă carne și ouă, la mare căutare este de asemenea și coaja de ou de struț, mai ales pentru încondeiat.