Autorul celei mai mari fraude crypto din istorie a fost arestat în Muntenegru

24 Mart. 2023, 13:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Mart. 2023, 13:32 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul criptomonedei Terra, Do Kwon, care era dat în urmărire, a fost arestat în Muntenegru, a anunţat ministrul de interne de la Podgoriţa.

„Poliţia din Muntenegru a arestat o persoană suspectată că ar fi unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume, sud-coreeanul Do Kwon, co-fondator şi CEO Terraform Labs”, a anunţat pe Twitter Filip Adzic.„Aşteptăm confirmarea oficială a identităţii sale”, a mai spus Adzic.

Suspectul a fost arestat pe aeroportul capitalei şi avea asupra sa documente de identitate false.

Organismul de supraveghere al pieţei de valori din SUA, SEC, l-a pus sub acuzare pe Do Kwon la mijlocul lunii februarie pentru punerea la cale a unei fraude de mai multe miliarde de dolari în criptoactive.

Interpol a emis o notificare roşie în septembrie pentru a-l localiza, la cererea procurorilor sud-coreeni. Procuratura a cerut Ministerului de Externe de la Seul să îi revoce paşaportul, susţinând că Do Kwon era fugar.

Prăbușirea criptomonedei Terra a dus la pierderi de 40 de miliarde de dolari

Prăbuşirea Terraform Labs şi prăbuşirea criptomonedei Terra de anul trecut au făcut ca investitorii să piardă aproape 40 de miliarde de dolari şi au zguduit piaţa globală a criptomonedelor.

Terraform Labs a propus o criptomonedă stabilă, sau „stablecoin”, Terra. În principiu, preţul unui stablecoin este susţinut de cel al unei monede tradiţionale sau al activelor corporale, ceea ce garantează investitorilor mai multă stabilitate în lumea foarte volatilă a criptomonedelor. Însă stabilitatea unora dintre aceste criptomonede nu este asigurată de rezervele valutare, ci de un algoritm care face arbitraje pe baza cererii şi ofertei unei alte criptomonede. A fost şi cazul Terra, care a fost susţinut de criptoactivul Luna, dezvoltat de Garda Foundation.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Cum au fost înșelați investitorii în criptomoneda Terra

Potrivit plângerii SEC, Terraform şi Do Kwon „au înşelat în mod repetat investitorii”, susţinând că o aplicaţie populară de plată coreeană a folosit tehnologia din spatele Terra pentru a reglementa tranzacţii care ar creşte valoarea Luna.

Schema Terraform Labs „a fost pur şi simplu o fraudă umflată de un pseudo stablecoin algoritmic, al cărui preţ era controlat de inculpaţi şi nu de cod informatic oarecare”, a declarat Gurbir Grewal, un înalt responsabil oficial al SEC.

În aprilie 2022, valoarea Terra a atins cel mai înalt nivel. Potrivit CoinMarketCap, atunci era al patrulea cel mai important stablecoin şi a zecea criptomonedă ca valoare de piaţă. Peste o lună, Terra şi-a pierdut mai mult de jumătate din valoare în doar 24 de ore, provocând panică. Foarte rapid, stablecoin-ul şi tokenul său Luna au scăzut la zero, afectând economiile multor investitori mici. Autorităţile sud-coreene au deschis de atunci mai multe anchete penale în acest caz.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Germania este una dintre cele mai căutate țări de moldoveni care aleg să muncească în străinătate datorită siguranței economice pe care o oferă.

Salariul mediu în Germania este de 44.074 de euro pe an. Salariile absolvenților de facultate (58.602 euro) sunt semnificativ mai mari decât pentru cei fără studii universitare sau universitare (41.509 euro), iar angajații cu responsabilitate personală (50.118 euro) au câștigat mai mult decât cei fără (41.143 euro).

Ce salarii oferă Germania

În medie, cele mai bine plătite locuri de muncă din Germania sunt în sectorul bancar. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro, scrie Ziarul Românesc.

Industria aerospațială ocupă locul doi cu un salariu mediu de 56.153 de euro brut pe an.

Dar, cele mai bine plătite meserii sunt în domeniul medical, cu un salariu mediu de 93.793 euro.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

La fel, prost plătite sunt și meseriile de ajutor de bucătar, chelneriță, recepționer, casier.

Domeniul securității IT oferă locuiri de muncă bine plătite deoarece permanent se caută dezvoltatori de software și aplicații de securitate. De fapt, este unul dintre principalele joburi căutate în 2023.

Și în domeniul educației salariile sunt destul de bune, însă o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău