Avatar: The Way of Water a depăşit Titanic la două luni după lansare

19 Feb. 2023, 15:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Feb. 2023, 15:11 // Actual //  bani.md

Filmul SF de acţiune şi aventură, lansat de două luni, a strâns o sumă fabuloasă de 2,2 miliarde dolari în încasările la nivel global.

Distribuit de 20th Century Studios (deţinut din 2019 de către Walt Disney Company) şi regizat de James Cameron, filmul a fost în producţie vreme de 12 ani.

Cinci ani a durat să fie realizate scenele subacvatice, fiind lansat pe 16 decembrie 2022, la 13 ani de la lansarea primului film Avatar.

În topul încasărilor globale, filmul figurează pe locul 3, depăşind Titanic, prima mega-producţie a lui James Cameron cu care a spart recordurile în 1997,

Filmul îşi dispută supremaţia cu Avengers Endgame, aflat pe locul 2, şi cu primul film Avatar, aflat pe prima poziţie, cu 2,9 miliarde de dolari.

În distribuţia principală din care fac parte Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang şi Sigourney Weaver, continuarea este despre o nouă aventură în care oamenii se întorc pe luna izolată a lui Na’vi, Pandora, pentru a fura resursele.

Familia lui Jake Sully îşi părăseşte teritoriul pentru a fugi din calea unui vechi inamic care caută răzbunare şi interacţionează cu o altă rasă de Na’vi.

Spre deosebire de rasa binecunoscută de Na’vi care este caracterizată prin pielea de culoare albastră şi cozi, având aptitudini de căţărare în copaci şi în vânătoare şi cu capacitatea de a îmblânzi prădători înaripaţi,  cealaltă rasă Na’vi este de culoare verde-pal, cu aripioare de înot, fiind pricepuţi la pescuit, la dresat creaturi marine înaripate şi la ţinut respiraţia sub apă pentru o durată lungă de timp.

Pe parcursul filmului, cele două rase de  Na’vi vor învăţa să coopereze împotriva unui inamic comun.

Filmul abordează tema rasismului, a distrugerii mediului înconjurător de către oameni, precum şi migraţia şi flexibilitatea de adaptare, axându-se pe expresia Familia este o fortăreaţă.

Filmul a fost pe locul 1 şapte săptămâni la rând, la încasări şi numărul de spectatori.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău