Avertisment al CIA privind amestecul Rusiei în SUA: Putin are un plan ascuns de a submina Washingtonul

25 Iun. 2022, 06:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Iun. 2022, 06:46 // Actual //  bani.md

De când președintele rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, s-a tot prezis că este posibil ca el să fie înlăturat de la putere.

Dar acum rapoarte de la CIA și alte Servicii de Informații indică faptul că liderul de la Kremlin, nu numai că nu iese din scenă, dar pune în aplicare un plan ascuns de a influența opiniile americanilor și de a submina puterea actuală de la Washington.

Putin recurge la diverse operațiuni în Statele Unite, menite să influențeze votanții care participă la alegerile din 2022 denumite ”Midterm election”, pentru Camera Reprezentanților (pentru toate cele 435 de locuri) și Senat (35 dintre cele 100 de locuri), dar și pentru cele prezidențiale din 2024, în tentativa de a obține alegerea unor candidați, care să fie mai favorabili obiectivelor sale, potrivit Yahoo News.

”Putin va încerca cu adevărat din greu să exacerbeze acele tendințe izolaționiste și să ne facă să ne întrebăm: ”De ce sprijinim Ucraina? El încearcă să dilueze sprijinul SUA pentru președintele ucrainean Zelenski”, a spus Daniel Hoffman, fostul șef al Biroului CIA de la Moscova.

Deja, operațiunile de influență ale Rusiei care vizează publicul american și occidental par să slăbească sprijinul și apetitul americanilor de a oferi ajutor Ucrainei, potrivit unui raport al CIA.

Lovitură în preajma lui Putin: Colonelul care purta codurile nucleare a fost găsit împușcat

Buletinul din luna mai 2022 al Biroului de informații din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite, arată că brațul de influență al Kremlinului a concentrat operațiunile de influență ruse care vizează publicul american aproape în întregime asupra războiului din Ucraina.

”Informațiile împrăștiate de ruși au susținut că statele occidentale au prelungit războiul trimțând ajutor militar Ucrainei și că acțiunile Vestului au determinat creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial”, se arată în raport.

De ce folosește Rusia armatele de troli?

Echipa de la Biroul de Informații a evaluat că guvernul rus rămâne una dintre principalele amenințări la adresa SUA din pricina ”operațiunilor cibernetice rău intenționate folosite împotriva guvernului federal, al autorităților statate și locale și a organizațiilor electorale”.

”Putin se gândește: ”Pot supraviețui. Și dacă ajung până în 2024, s-ar putea să vină un republican (la Casa Albă-n.a.), care să nu fie ca Joe Biden”. Sunt ”studenți„ ai politicii americane. Bineînțeles că se uită la alegerile Midterm din 2022 și la oricine este împotriva războiului din Ucraina”, a spus Hoffman.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală