Bani pentru a te muta în străinătate. Cum poţi primi până la 50.000 de euro dacă vii în Spania, Italia sau Elveţia

16 Apr. 2023, 08:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
16 Apr. 2023, 08:32 // Actual //  bani.md

Localitățile rurale din diferite țări europene sunt tot mai pustii, deoarece oamenii preferă să se mute în oraș pentru a trăi mai bine. Ca urmare, autoritățile încearcă să gestioneze această problemă adoptând măsuri care să atragă noi locuitori.

Zonele rurale din multe țări se confruntă cu o populație îmbătrânită, pe măsură ce tinerii se mută în orașe sau, din diverse motive, nu au copii. Prin urmare, guvernele încurajează atât cetățenii, cât și străinii să se mute în aceste zone, dar nu oricum, ci printr-un imbold financiar.

Localităţile din Spania şi Elveţia care caută oameni

Autoritățile locale din Albinen, un sat din Alpii elvețieni cu o populație sub 250 de oameni, încearcă să atragă noi locuitori prin oferirea unei sume de 50.000 de franci elvețieni, adică 50.735 euro, cuplurilor care aleg să se mute aici.

Situat pe un versant de munte în cantonul Valais, satul pitoresc se află la o oră distanță de celebra stațiune de schi Verbier. Persoanele sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci, 25.300 euro, pentru mutare, plus 10.000 de franci, 10.120 euro, pentru fiecare copil.

Programul este destinat doar cetățenilor elvețieni sau străinilor care au trăit suficient timp în țară pentru a obține un permis de ședere. De asemenea, aplicanții trebuie să se mute într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 de euro, și să semneze un acord prin care se angajează să rămână în Albinen timp de cel puțin zece ani. Dacă nu respectă acest acord, banii trebuie returnați.

Ponga, un oraș mic cu 600 de locuitori în nord-vestul Spaniei, intenționează să plătească britanicilor suma de aproximativ 2.971 euro pentru a se muta în localitate. În plus, aceeași sumă va fi alocată pentru fiecare copil născut acolo.

De asemenea, Rubia, un sat din Galicia, Spania, oferă străinilor sau cetățenilor săi posibilitatea de a primi până la 150 de euro pe lună pentru cazare, în încercarea de a-i atrage să se mute acolo cu familiile lor.

Localitățile din Italia care se confruntă cu un deficit al populației

În regiunea Calabria, situată în sud-vestul Italiei, o mutare într-un sat cu o populație de 2.000 de locuitori sau mai puțin poate aduce o recompensă financiară de până la 28.000 de euro. Solicitanții trebuie să aibă sub 40 de ani și să se stabilească în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii. În plus, ei trebuie să își creeze propria afacere sau să își găsească un loc de muncă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Presicce Aquarica, situată în regiunea Puglia din sudul Italiei, oferă o sumă de până la 30.000 de euro pentru cei care decid să se mute aici. Această ofertă se aplică noilor rezidenți care aleg să se stabilească în cele două orașe care alcătuiesc municipiul: Presicce și Aquarica del Capo. Zonele sunt înconjurate de un frumos peisaj rural cu plantații de măslini.

Autoritățile insulei italiene Sardinia oferă o sumă de 15.000 de euro celor care aleg să se mute aici. Cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin, cerul albastru și apele turcoaz, Sardinia se confruntă cu o scădere a populației rurale pe măsură ce tinerii pleacă la muncă în străinătate.

Pentru a fi eligibil pentru un astfel de grant, trebuie să te muți într-una dintre municipalitățile insulei cu o populație de mai puțin de 3.000 de oameni. potrivit Euronews.com.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău