BLACK FRIDAY în Moldova! APCSP: unele promoții expuse pe vitrinele magazinelor în această perioadă, pot fi “capcane”

15 Nov. 2021, 15:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Nov. 2021, 15:03 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În această perioadă de reduceri, mai nou numită Black Friday, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței (APCSP) anunță că, fluxul de cumpărători a crescut considerabil  și se constată o intensificare a comercializării produselor. În acest context, Agenția atenționează consumatorii despre posibilele capcane din partea magazinelor.

În acest sens, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) reiterează faptul că, unele promoții expuse pe vitrinele magazinelor în această perioadă, pot fi eventuale “capcane” pentru consumatori de a scoate mai mulți bani din buzunar pentru produsul dorit. Recomandările reprezentanților APCSP încep de la faptul neadmiterii achiziționării unui preț dublu pentru bun din cauza neatenției, fie provocate de reducerile false sau chiar de aglomerația din piețe și magazine. Puteți ține departe aceste situații neplăcute dacă:

– veți solicita de la comerciant toată informația despre produsul care vă interesează, vânzătorul este obligat să ofere toată informația despre bun, inclusiv despre reducerile existente;

– Etichetele articolelor vestimentare obligatoriu trebuie să conțină informații în limba de stat despre țesătură, producător, importator, instrucțiuni de întreținere a hainelor etc.

– veți fi precauți la prețurile indicate în cadrul ofertelor prin realizarea unui calcul privind raportul preț-calitate;

– veți afla de la vânzător care sunt bunurile la care se oferă reduceri și de ce reducere veți putea beneficia dacă intrați în posesia produsului. Dacă se anunță că în cadrul promoției se realizează o reducere de până la 20%, 30 % sau 80% atunci cel puțin un produs din magazin trebuie să fie comercializat cu o reducere 20%, 30 % sau 80%.

– vă veți convinge printr-un calcul matematic simplu dacă reducerea este una reală. Se atestă practica de a majora prețul dublu sau triplu cu o zi înainte de a anunța oferta, ulterior reducându-l la 50 %;

– veți verifica dacă promoția mai este valabilă. Imediat finalizării perioadei promoționale, vânzătorul trebuie să înlăture orice informație care ar induce consumatorul în eroare.

– veți solicita bonul de casă, care va servi ca dovadă a achiziționării produsului, ulterior, în cazul unei eventuale reclamații.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău