Bogăția miliardarului Dave Baszucki crește la 4,2 miliarde de dolari. Care este motivul

11 Mart. 2021, 14:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 14:17 // Au Bani //  Fetco Veronica

Limita de piață a platformei de jocuri video a crescut, pe măsură ce investitorii au cumpărat acțiuni cu aproape 55% mai mari decât prețul său de referință.

Casa pe care Dave „Builderman” Bazsucki a construit-o continuă să crească pe măsură ce platforma de jocuri pe care a cofondat-o, Roblox, a intrat astăzi pe piața de valori. Acțiunea, care a fost listată direct la NYSE în această dimineață, s-a închis la 69,47 USD, cu 54% peste prețul său de referință de 45 USD. Acest lucru nu numai că a scăzut capitalul de piață în creștere, dar a sporit și averea lui Baszucki cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari, oferindu-i o valoare netă estimată de 4,2 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Fondată în 1998, Roblox este o platformă de jocuri care oferă copiilor și adolescenților (și o populație demografică în creștere de adulți tineri) instrumentele pentru a-și construi propriile jocuri, simulări și alte experiențe virtuale. La rândul lor, acei creatori pot câștiga bani reali atunci când jucătorii cheltuiesc moneda virtuală a platformei, Robux, fie pentru acele jocuri, fie pentru articole speciale din ele – peste 328 milioane dolari anul trecut. Jucătorii au petrecut peste 30 de miliarde de ore pe site în 2020.

„Avem o viziune imensă pentru compania pe care vrem să o construim”, spune Craig Donato, directorul de afaceri al Roblox. Cu capitalul strâns prin ieșirea la bursă, el spune că compania își propune să angajeze mai mult, să își continue expansiunea internațională și să investească în mai multe experiențe pentru publicul său.

CEO-ul Gamefam, Joseph Ferencz, a cărui companie dezvoltă jocuri exclusiv pe Roblox, a declarat într-un e-mail că IPO validează creșterea viitoare a platformei. „IPO-ul Roblox trezește investitorii, mărcile de consum la nivel mondial și companiile de divertisment de top pentru faptul că Roblox, la fel ca YouTube, este acum o componentă indispensabilă a experienței mărcii. Este un fenomen de cultură pop construit pentru a dura ”.
În mod surprinzător, platforma virtuală interactivă a cunoscut o mare creștere în timpul pandemiei, timp în care numărul utilizatorilor zilnici a crescut cu 85%, iar numărul de ore petrecute pe platformă crește cu 124%. Veniturile totale ale companiei pentru 2020 au ajuns la 924 milioane dolari.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Contractul cu MGRES pentru luna iunie a prelungit. Urmează a fi achiziționate circa 303 mii MWh, potrivit comunicatului Energocom.

Această cantitate constituie 95% din consumul necesar al malului drept al râului Nistru. Instituția informează că prețul constituie 66 de dolari pentru un megawat

Restul energiei electrice, în special pentru orele de vârf, va fi achiziționată de pe bursa română OPCOM. Pe data de 24 mai, Ucraina a suspendat exportul de electricitate în țările vecine. De atunci Energocom a înlocuit energia achiziționată de la Ukrhidroenergo cu energia procurată de pe OPCOM.

Luna viitoare compania românească SN Nuclearelectrica SA va continua să aibă lucrări de mentenanță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău