Bomba anului în lumea miliardarilor! Decizia luată chiar acum de Bill Gates

16 Iul. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
16 Iul. 2022, 11:21 // Actual //  bani.md

Această declaraţie a fost făcută în momentul în care cofondatorul Microsoft a anunţat că va face o donaţie de 20 de miliarde de dolari (17 miliarde de lire sterline) la fondul său filantropic.

Al patrulea cel mai bogat om din lume a declarat că are „obligaţia” de a-şi returna resursele către societate. Gates s-a angajat pentru prima dată să îşi doneze averea în 2010, dar de atunci valoarea sa netă s-a dublat.

În prezent, averea sa valorează 118 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, dar această valoare va scădea semnificativ după ce va dona în iulie Fundaţiei Bill & Melinda Gates, fondul caritabil pe care l-a înfiinţat împreună cu fosta sa soţie în 2000, potrivit BBC.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Gates a declarat că fundaţia îşi va creşte cheltuielile de la 6 miliarde de dolari pe an la 9 miliarde de dolari până în 2026, din cauza recentelor „eşecuri globale”, inclusiv pandemia, Ucraina şi criza climatică.

„În timp ce privesc spre viitor, intenţionez să donez practic toată averea mea fundaţiei”, a spus el. „Voi coborî şi, în cele din urmă, voi ieşi de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume”.

„Am obligaţia de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinţei şi îmbunătăţirea vieţii. Şi sper că şi alte persoane aflate în poziţii de mare bogăţie şi privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”.

Fundaţia Gates lucrează în ţări pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăţi educaţia şi pentru a aborda problema condiţiilor sanitare precare. În 2020, se credea că este a doua cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, deţinând active în valoare de 49,8 miliarde de dolari şi este susţinută de alţi binefăcători bogaţi, precum investitorul miliardar Warren Buffett.

Deşi fundaţia a făcut o treabă bună, unii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influenţă atât de mare.

Fundaţia este cel mai mare donator privat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fiind pe locul al doilea după SUA cu donaţia sa anuală din 2018. Îngrijorările în acest sens au devenit mai acute după ce fostul preşedinte Donald Trump a ameninţat că va retrage finanţarea americană.

Gates a deţinut titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Forbes, între 1995 şi 2010, şi din nou între 2013 şi 2017.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală