„Cadou” din cer. O familie din Sardinia s-a trezit cu droguri în valoare de 9 milioane de euro în casă

16 Iul. 2021, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 15:04 // Actual //  MD Bani

O valiză plină cu cocaină a aterizat pe acoperișul unei case din zona Sardiniei. Drogurile trebuiau să fie livrate cu un avion traficanților care așteptau la sol în Baratili San Pietro, un oraș de aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia, scrie The Guardian.

Locuitorii casei au auzit o bubuitură puternică și au sunat imediat poliția, care a găsit pe acoperiș o valiză neagră plină cu 8,5 kg de cocaină pură în valoare de peste 9 milioane de euro. „Plouă cu cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparându-l cu tacticile folosite de traficanții de droguri din America de Sud.

După patru luni de căutări în cadrul unei anchete, denumite Fly Down, poliția l-a arestat marți pe pilotul avionului. Ancheta lor a arătat că avionul a decolat de pe un aeroport din Roma și a trecut deasupra provinciei Nuoro, în nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, spre Baratili San Pietro, în provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar timp de aproximativ 20 de minute.

Poliția a declarat că aeronava a dispărut de pe radar în minutele dinaintea aruncării valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte joasă.

 „Analiza GPS-ului aflat la bordul avionului a confirmat că, în timpul celor 20 de minute, aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului în care a fost descoperită valiza”, a declarat poliția.

De asemenea, avionul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce făcea o escală pe aeroportul din Olbia. Cu ajutorul declarațiilor martorilor de la personalul aeroportului și a înregistrărilor privind alimentarea cu combustibil, poliția a reușit să îl identifice pe pilot. Numele lui este Francesco Rizzo, are 28 de ani și este din Roma.

Francesco Rizzo lucra ca pilot pentru o companie maghiară și transporta mai mulți oameni înstăriți când a fost arestat pe aeroportul Elmas din Cagliari. Poliția îi caută în continuare pe traficanții care ar fi trebuit să primească valiza.

Oficial, evenimentul a fost o premieră pentru Sardinia, dar poliția suspectează că au mai fost aruncate droguri din cer și înainte.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău