Călătoriile devin din nou populare! Rezervările Airbnb au atins un nivel record

03 Aug. 2022, 09:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Aug. 2022, 09:52 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Airbnb a declarat că cererea de călătorii rămâne puternică, în ciuda îngrijorărilor legate de încetinirea economică și creșterea prețurilor care afectează gospodăriile, scrie BBC.

Aproape 104 milioane de nopți și experiențe au fost rezervate pe platformă în perioada aprilie-iunie, un record pentru site-ul web de cazare.

Sejururile pe termen lung au continuat să fie tipul de călătorie cu cea mai rapidă creștere, o schimbare determinată de posibilitatea de a munci la distanță.

Dar și călătoriile internaționale și urbane, care au rămas în urmă, și-au revenit.

Compania a spus că se află acum în mijlocul celui mai puternic sezon de călătorie de vară de până acum și a asigurat investitorii că este bine pregătită pentru orice ar putea afecta economia.

De fapt, o încetinire poate ajuta compania, au spus directorii.

„Airbnb a fost fondat în timpul recesiunii”, a declarat directorul executiv Brian Chesky într-o conferință telefonică cu analiștii pentru a discuta rezultatele companiei. În cazul unei alte încetiniri, a spus el, „credem că mulți oameni ar putea apela din nou la găzduire, așa că aceasta este o mare oportunitate pentru noi”.

În general, rezervările în perioada aprilie-iunie au crescut cu 25% față de anul trecut, la 103,7 milioane și cu 24% față de 2019.

Prețurile mai mari au contribuit la creșterea veniturilor companiei, care au crescut cu 58% față de anul trecut, până la 2,1 miliarde de dolari.

Aproape jumătate din rezervările companiei sunt pentru o săptămână sau mai mult, a spus compania. Cererea de călătorii rămâne cea mai puternică în America de Nord, unde rezervările au crescut cu 37% față de 2019.

Creșterea în Europa – în timp ce călătoriile și-au revenit în urma pandemiei – este în urmă cu această recuperare, afectată de factori precum lira sterlină mai slabă.

Compania, care a anunțat în mai că se retrage din China, a declarat că cererea a rămas sub nivelurile de dinaintea pandemiei în regiunea Asia Pacific, deoarece restricțiile Covid îi țin pe turiștii chinezi acasă.

În ciuda eliminării înregistrărilor din China în iulie, Airbnb are încă peste 6 milioane de înregistrări active pe platformă.

Chesky a spus că compania a obținut acum „creștere și profitabilitate la scară” și a spus că firma va continua să investească în afacere și va cheltui 2 miliarde de dolari pentru cumpărarea propriilor acțiuni, care au scăzut în acest an.

Directorii au spus că programul de răscumpărare a fost un semn al încrederii lor în viitorul companiei.

Compania a raportat un profit de 379 de milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 68 de milioane de dolari anul trecut.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Prețul unui iPhone fabricat în Statele Unite ar putea exploda cu până la 90%, avertizează Bank of America (BofA), din cauza costurilor mai mari cu forța de muncă și a posibilelor tarife vamale aplicate componentelor importate din China, potrivit Bloomberg.

Într-o analiză destinată investitorilor, echipa condusă de analistul Wamsi Mohan estimează că doar mutarea producției în SUA ar crește costurile cu 25%, fără a lua în calcul taxele vamale. În contextul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China, costurile totale ar putea crește cu până la 90% sau chiar mai mult.

„Deși Apple ar putea găsi forță de muncă internă pentru asamblarea dispozitivelor, majoritatea componentelor esențiale tot ar fi fabricate în China și importate în SUA, ceea ce ar atrage tarife de retaliere”, precizează BofA.

Pe fondul tensiunilor comerciale alimentate de fostul președinte Donald Trump, care a ridicat tarifele pentru China la 125%, acțiunile Apple au suferit fluctuații majore. Deși recent au atins un maxim nemaiînregistrat din iulie 2020, acțiunile au pierdut 23% din valoare în 2025, iar după introducerea noilor tarife pe 2 aprilie, au scăzut suplimentar cu 14%, echivalentul unei pierderi de 479 miliarde de dolari din capitalizarea de piață.

Analiștii de la Rosenblatt Securities avertizează că tarifele suplimentare ar putea avea un impact dezastruos asupra companiei. Dan Ives, expert tehnologic la Wedbush, a redus prețul țintă pentru acțiunile Apple, spunând că „lupta cu tarifele vamale ar putea deveni catastrofală”.

Temerile privind scumpirea dispozitivelor au determinat o creștere a vânzărilor de iPhone în weekendul trecut, pe fondul unui val de cumpărături „de panică”.

Pentru a evita consecințele tarifelor, Apple ar avea nevoie de scutiri vamale pentru componentele fabricate în afara SUA – scenariu considerat puțin probabil de către BofA. „Până nu devine clar dacă noile tarife vor fi permanente, nu ne așteptăm ca Apple să ia decizia de a muta producția în SUA”, a declarat Wamsi Mohan.

Totuși, Apple își continuă diversificarea lanțului de aprovizionare, iar BofA estimează că India va deveni un nod tot mai important pentru producția de iPhone.

Mohan menține o recomandare de tip ‘buy’ pentru acțiunile Apple, cu un preț țintă de 250 de dolari, în condițiile în care acestea se tranzacționează în prezent la peste 190 USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!