Care este motivul pentru care o parcelă de nisip din Dubai s-a vândut pentru suma record de 34 de milioane de dolari

26 Apr. 2023, 04:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Apr. 2023, 04:11 // Actual //  bani.md

Dubai continuă să bată record după record când vine vorba de achiziţii. Cel mai recent episod de acest fel a avut loc pe 19 aprilie, atunci când o parcelă de nisip de pe o insulă de lux s-a vândut pentru 34 de milioane de dolari.

Parcela fusese iniţial cumpărată în urmă cu doi ani pentru aproximativ 9 milioane de dolari, scrie Bloomberg.
Cumpărătorul care nu locuieşte în Emiratele Arabe Unite plănuieşte să ridice pe noua proprietate o casă de vacanţă.

„Vorbim de milioane de dolari daţi pe nisip. Tot ceea ce a apărut în presă legat de Dubai a fost despre vile de lux, penthouse-uri şi alte active de lux cu preţuri exorbitante. De această dată este vorba doar de o parcelă care a spart toate recordurile privind preţul terenurilor”, a declarat Andrew Cummings, şeful departamentului rezidenţial din cadrul Knight Frank Dubai.

Piaţa imobiliară din Dubai a fost alimentată de preţurile ridicate ale petrolului, de dorinţa bogaţilor lumii de a-şi investi averea în proprietăţi şi de sentimentul că Dubaiul, cu taxe şi infracţiuni reduse, este un paradis în vremuri de pandemie şi război.

Inclusiv mega-bogaţii ruşi au cumpărat proprietăţi în Dubai, un oraş care se numără printre puţinele ce încă îi primesc cu braţele deschise, iar „vizele de aur” pentru cei care vor să devină rezidenţi pe termen lung şi să investească, rămân în picioare.

În trecut, Dubai se confrunta cu problema construirii excesive, acum tot mai mulţi brokeri imobiliari susţin că pe segmentul de lux oferta este insuficientă în raport cu cererea care continuă să crească.

Parcela care s-a vândut săptămâna trecută este una dintre cele doar 128 oferite iniţial pe Jumeirah Bay Island de către dezvoltatorul Meraas Holding, susţinut de guvern, ceea ce o face destul de exclusivistă în comparaţie cu, de exemplu, miile de case din emblematicul complex Palm Jumeirah.

Toate parcelele au fost vândute iniţial cu ani în urmă, iar unele dintre ele au fost de atunci revândute, cu un profit solid. Regulile generale de dezvoltare împiedică subdivizarea terenurilor, dar unii cumpărători au combinat parcelele pentru a crea spaţiu pentru locuinţe de lux uriaşe.
Pe insulă se află, de asemenea, Bulgari Resort, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din oraş, precum şi viitorul turn Bulgari Lighthouse, unde preţurile de vânzare ale apartamentelor au atins cote maxime chiar înainte de a fi construit. Ultimul penthouse – un apartament cu nouă dormitoare şi cinci locuri de parcare – a fost vândut în februarie pentru 110 milioane de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală