Cât costă anvelopele de iarnă?

15 Dec. 2022, 04:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Dec. 2022, 04:50 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Suntem în perioada rece a anului și timpul este schimbător, motiv pentru care, poliția îndeamnă șoferii să treacă deja la anvelopele de iarnă. Pentru a-ți ușura lucrul am decis să te ajutăm și am aflat cât costă anvelopele de iarnă, unde le poți cumpăra și cât costă să le schimbi. Anvelope de iarna garantează siguranță, o alunecare minimă și un control mai mare al automobilului.

După cum vă dați bine seama, există o gamă largă de anvelope, air prețurile diferă în funcție de model, producător, automobil și mărime.

De exemplu, pe site-ul anvelope.md veți găsi mai multe tipuri de anvelope, prețul pentru o singură bucată începe de la 570 de lei și poate ajunge până la 1.932 de lei. Așadar, pentru a trece la anvelopele de iarnă va trebui să scoți din buzunar în mediu 4.000 de lei doar pentru procurarea anvelopelor.

O varietate și mai largă de anvelope de iarnă găsiți la autoshina.md. Prețurile încep de la 850 de lei și depășesc 2.000 de lei pentru cele din gama premium, în funcție de producător și automobil.

La catollux.md, prețurile pentru anvelopele de iarnă începe de la 470 de lei și pot depăși 3.000 de lei.

De asemenea, vei avea nevoie de bani să mergi la vulcanizare pentru a schimba anvelopele de vară pe cele de iarnă. Schimbarea a patru anvelope durează circa 30 – 45 de minute. Prețurile diferă în funcție de tipul anvelopelor. Dacă apelezi serviciile autoshina.md, prețurile variază între 250 de lei și pot ajunge până la 990 de lei.

Realitatea Live

03 Dec. 2023, 15:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2023, 15:20 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda provocărilor economice actuale, ministrul Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, a vorbit deschis despre determinarea de a transforma stagnarea într-un avânt economic semnificativ într-un viitor apropiat. Într-un podcast al Ziarului de Gardă, Alaiba a subliniat nevoia de reforme curajoase și a exprimat încrederea că acestea vor aduce prosperitatea mult dorită țării.

„Nu este cea mai bună perioadă să fii responsabil de economie, iar ambiția noastră nu este deloc mai jos decât alte țări care au trecut prin etape similare”, a declarat ministrul, adăugând că momentul actual reprezintă o oportunitate unică pentru a face diferența. „Suntem la răscruce de drumuri, între stagnare și pregătirea pentru un avânt economic semnificativ.”

A făcut referire la țări precum Irlanda, Estonia și Georgia, afirmând că acestea au traversat momente dificile în trecut, dar au reușit să-și transforme economiile și să devină exemple de succes. „Este timpul nostru să implementăm reforme curajoase, poate uneori mai dificil de explicat, dar care, cumulativ, vor oferi un epos economic de care avem nevoie ca și țară.”

Ministrul Alaiba a subliniat angajamentul echipei sale și a guvernului în ansamblu pentru a duce la bun sfârșit aceste reforme. „Știm ce trebuie făcut, ne ocupăm împreună cu colegii noștri din minister și din guvern. Suntem determinați să punem Moldova pe harta creșterii economice durabile.”

Fondul Monetar Internațional (FMI) a confirmat în cea mai recentă revizuire a Perspectivelor Economice Mondiale (WEO) că prognoza de creștere a Produsului Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova rămâne stabilă, anticipând o creștere de 2% în 2023 și de 4,3% în 2024.

În ceea ce privește alte instituții financiare internaționale, Banca Mondială a menținut prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei la 1,8% în 2023, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a îmbunătățit prognoza privind PIB-ul pentru acest an, prevedând acum o creștere economică zero, în locul declinului de 1,3% anticipat anterior.

Datele recente ale PIB-ului Moldovei arată că în prima jumătate a anului 2023, aceasta a înregistrat o scădere de 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022. Cu toate acestea, BERD menține optimismul, prognozând o creștere de 3,5% în 2024.

Într-o notă separată, Banca Mondială estimează că rata inflației în Moldova va atinge 14,1% în 2023, urmând să scadă la 6,2% în 2024 și 4,9% în 2025, conform noului raport economic pentru regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău