Cât de mult valorează industria de gaming? Țările cu cei mai mulți gameri

03 Mai 2021, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mai 2021, 09:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

La nivel global există 2.7 milioane de persoane care se joacă pe console sau telefoane. Aceasta ar însemna că 1 din 3 oameni din lume se joacă pe console sau smartphone-uri. Industria de gaming a ajuns să valoreze mai mult decât cea muzicală și cinematografică luate împreună!

Conform raportului publicat de Accenture, industria de gaming a ajuns să valoreze 300 de miliarde de dolari. Iar creșterea va continua: predicția în acest moment este că vor exista 400 de milioane de gameri noi până la finalul lui 2023. Țările cu cei mai mulți gameri sunt China, Statele Unite și Japonia.

Industrie gaming venituri indirecte

  • 39.7 mld – Device-uri mobile;
  • 39.3 mld – Hardware pentru PC-uri;
  • 9.3 mld – Conținut video;
  • 12 mld – Accesorii gaming;
  • 1.3 mld – eSports.

Țările cu cei mai mulți gameri

  • 929 mil – China;
  • 219 mil – SUA;
  • 75 mil – Japonia;
  • 40 mil – Marea Britanie.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Apple este din nou luată la întrebări pentru felul în care a creat sistemul de operare de pe iPhone. De data aceasta, autoritatea care supraveghează practicile companiilor în Germania este cea care cere explicații.

Apple este doar ultima companie de pe listă împotriva căreia a fost deschisă o anchetă de către Bundeskartellamt, care este autoritatea responsabilă cu monitorizarea activităților companiilor care activează în Germania, scrie Aleph News.

Acțiuni similare au fost deschise împotriva Facebook, Amazon și Google anul acesta. Asta pentru că în luna ianuarie a intrat în vigoare al 10-lea amendament al Actului German pentru competitivitate. Și de asta e investigată Apple: autoritatea vrea să vadă dacă felul în care a fost creat sistemul de operare de pe iPhone, iOS, nu suprimă șansele altor companii de a-și promova produsele pentru ca aplicațiile și serviciile Apple să fie avantajate.

Totul este legat de iOS și de felul în care acesta funcționează. În comunicatul Bundeskartellamt este menționat faptul că au fost primite plângeri din partea altor dezvoltatori, dar și investigația inițiată de Comisia Europeană împotriva Apple.

În cel mai bun caz, Apple riscă să primească o amendă. În varianta cea mai pesimistă, va trebui să facă schimbări importante.

Sunt cunoscute și cazurile cu Facebook care a criticat noua funcție care le oferă posibilitatea utilizatorilor să refuze să ofere date confidențiale către aplicații, dar și procesul cu Epic Games care contesta cota de 30% pe care o primește Apple din cheltuielile utilizator. Cu tot acest asalt împotriva modelului de afaceri Apple, aceasta poate să fie nevoita să facă schimbări.