Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Cum să te îmbogățești pe YouTube. Ghidul copilului care câștigă milioane de dolari anual

29 Mart. 2021, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
29 Mart. 2021, 14:29 // Au Bani //  Fetco Veronica

Ryan Kaji este unul dintre cei mai populari creatori de YouTube din lume, cu un canal principal care a atras 29 de milioane de abonați. Ryan Kaji este cunoscut pentru filmulețele sale în care deschide jucării sau realizează proiecte de artizanat.

Imperiul video al lui Ryan Kaji realizează majoritatea veniturilor sale din mărfuri, nu din reclame. De asemenea, Shion și Loann Kaji, părinții lui Ryan, au încheiat acorduri de sponsorizare și comercializare cu Walmart și Target și au semnat pentru emisiuni TV cu Nickelodeon și Amazon. Anul acesta, Kajis adaugă o linie de încălțăminte cu Skechers USA Inc. În total, produsele cu brandul Ryan’s World au generat vânzări de peste 250 de milioane de dolari în 2020, potrivit Chris Williams, a cărui companie PocketWatch Inc. se ocupă de activitatea de licențiere a familiei în afara YouTube . Ponderea Kajis din aceste vânzări a reprezentat de la 60% la 70% din cele 30 de milioane de dolari din veniturile lor anuale – devenind primul an în care compania de licențiere și-a depășit veniturile publicitare YouTube, scrie Bloomberg.

Timp de trei ani consecutivi, Ryan a realizat mai mult decât orice alt YouTuber, potrivit estimărilor de la Forbes. Operațiunea Kajis, care constă din opt canale separate și afacerea de merchandising corespunzătoare, servește drept model pentru alții, arătând că cele mai de succes operațiuni YouTube văd veniturile din publicitate ca o proporție în scădere din activitatea lor globală.

Ryan a apărut pentru prima oară pe YouTube la vârsta de 3 ani în videoclipuri în care deschidea și analiza jucării. Datorită carismei sale de pe ecran și a logicii inexplicabile a YouTube-ului, aceste videoclipuri au acumulat miliarde de vizionări.

Programarea lui Ryan a urmat tendințele schimbătoare ale YouTube și propriile interese pe măsură ce crește. „Când era mai mic, îmi plăcea să mă joc cu jucării, așa că am realizat o mulțime de videoclipuri cu jucării”, spune băiatul. Dar acum, „îmi place să fac videoclipuri despre jocuri, știință, arte și meserii, experimentând”. Pentru a se asigura că fiul lor nu trebuie să adopte YouTube ca loc de muncă cu normă întreagă, părinții lui Ryan au creat o serie de personaje în jurul său, transformând un canal numit inițial Ryan’s ToysReview în Ryan’s World. Acum, lista de personaje animate include Combo Panda și Gus Gummy Gator – ambele cu mai mult de 1 milion de abonați proprii. Pe canalul său principal, oamenii urmăresc aproape 1 milion de ore de videoclip în fiecare zi, potrivit companiei de analize Tubular Labs.

În 2017, Kajis s-a conectat cu PocketWatch, noua companie media a lui Williams. Au fost de acord să facă din PocketWatch partenerul lor exclusiv pe termen lung pentru videoclipurile lui Ryan – precum și pentru Combo Panda și Gus – și au luat o participație la acțiune în companie. Alți investitori ai PocketWatch includ United Talent Agency, ViacomCBS Inc. și Robert Downey Jr.

Williams, un veteran al primei rețele YouTube Maker Studios, a pus la punct un plan de franciză pentru a transforma Ryan’s World într-un gigant de licențiere pentru copii, cum ar fi Frozen sau SpongeBob Squarepants, ultimul care la un moment dat a câștigat peste 8 miliarde de dolari pe an pentru Nickelodeon. A contactat zeci de potențiali parteneri de licențiere și comercianți cu amănuntul. La acea vreme, canalele YouTube nu aveau experiență în vânzarea de jucării sau îmbrăcăminte, iar majoritatea companiilor erau reticente să se conecteze.

Walmart Inc. și-a arătat disponibilitatea de a-i acorda o șansă lui Kaji. Pe măsură ce echipa a lansat primele produse, a avut prima întâlnire cu fanii la un magazin din Bentonville, Arkansas, ocazie cu care și-a prezentat propriile jucării. Evenimentul a fost modest promovat, astfel că nimeni nu se aștepta la cine știe ce prezență, însă Ryan Kaji a fost pur și simplu luat cu asalt de un număr mare de fani, astfel că afacerea a explodat. Între timp, Kaji și PocketWatch și-au licențiat personajele pentru mai mult de 100 de parteneri diferiți.

Cu toate acestea, Kaji se confruntă și cu obstacole. În 2019 canalul principal a fost reclamat, iar problema nu a fost soluționată nici până acum.

Mulți alți creatori YouTube își propun să urmeze exemplul Kajis, diversificându-se în linii de jucării și alte mărfuri. Cocomelon, cel mai vizionat canal de pe YouTube, a lansat o linie de jucării în septembrie și a acordat licență episoade Netflix Inc., care s-a clasat rapid printre cele mai populare 10 emisiuni ale serviciului de streaming din SUA And Love Diana, o altă proprietate din PocketWatch stabil, s-a aliniat la aproape 50 de licențiați în doar câteva luni.

Realitatea LiveJazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
15 Mai 2021, 09:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 09:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Peste 100 de milioane de lucrători din 8 țări singure ar putea avea nevoie să schimbe locul de muncă până în 2030, potrivit unui recent raport McKinsey, care a evidențiat o serie de locuri de muncă care ar putea exista și mai departe în viitor, scrie CNBC.

Pandemia de coronavirus a accelerat transformarea tehnologică, atât de mult încât cu 12% mai mulți oameni decât anticiparea pre-criză ar putea avea nevoie să schimbe locul de muncă până la sfârșitul deceniului.

Datele au fost citate în raportul „Viitorul muncii” al Bank of America, publicat miercuri, care privea și mai departe, având în vedere crearea de noi roluri. S-a referit la concluziile Forumului Economic Mondial care au arătat că aproape două treimi dintre copiii care încep acum școala vor lucra în locuri de muncă care nici măcar nu au fost încă inventate.

Strategii Bank of America care au scris raportul au subliniat că multe tehnologii de generație următoare, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor, realitatea augmentată și realitatea virtuală, sunt încă la început.

Cu toate acestea, au susținut că ar fi esențial să se anticipeze locurile de muncă necesare pentru a lucra în aceste domenii de inovație, astfel încât oamenii să își poată „adapta setul de competențe cu educația relevantă pentru locul de muncă de mâine”.

Strategul de acțiuni al Bank of America, Felix Tran, care a fost autorul principal al raportului, a evidențiat următoarele 10 joburi posibile în viitor:

10 locuri de muncă ale viitorului

#1 Ghid turistic spațial

Odată ce cucerirea spațiului se accelerează și mai mulți cetățeni privați ar dori probabil să zboare în spațiu, care are nevoie de ghiduri turistici pentru siguranță. Într-adevăr, compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a anunțat săptămâna trecută că va scoate la licitație un loc pentru publicitate pe racheta de turism New Shephard pentru lansare pe 20 iulie.

#2 Planificator de timp liber

Datele WEF la care se face referire în raport au arătat că oamenii și mașinile ar putea petrece o cantitate egală de timp pentru sarcinile de lucru până în 2025, pe măsură ce automatizarea crește. Acest lucru eliberează oamenii de timpul petrecut în sarcinile de zi cu zi mai „banale, repetitive”, ceea ce înseamnă că vom avea mai mult timp recreativ în viitor, care ar putea fi organizat de altcineva.

#3 Om de știință specializat în carne în laborator 3D

Odată cu apariția cărnii cultivate, Tran a explicat că ar fi necesari inginerii alimentari pentru a crește și a monitoriza carnea din vasele Petri. Puiul cultivat în laborator Eat Just a fost primul din lume aprobat pentru vânzare în Singapore în decembrie.

#4 Influențator de realitate virtuală

Realitatea augmentată și virtuală ating un „punct de inflexiune”, a spus Tran, care a susținut că acest rol ar fi o „extensie naturală a fenomenului de influențare a rețelelor sociale care se întâmplă astăzi”. Rolul influențatorului pe rețelele de socializare a explodat în ultimul deceniu, vedete mari precum Kylie Jenner câștigând peste 1 milion de dolari pe postarea de pe Instagram.

#5 Chirurgi nanomedicinali

Tran a explicat că medicina pe viitor ar putea fi „atât de mică pe o scară nano încât pacienții ar putea„ înghiți medicul ”pentru a permite mini roboților să-i vindece”.

#6 Biologi genetici de calcul AI (inteligență artificială)

Tehnologii precum CRISPR (grupate în mod regulat, intercalate cu repetări scurte palindromice) care permit modificarea secvențelor ADN, perturbă industria sănătății, a spus Tran. De exemplu, oamenii de știință au susținut în noiembrie că au reușit să utilizeze CRISPR pentru a identifica gene care ar putea proteja împotriva Covid-19.

#7 Strategi în agricultură

Utilizarea strategică a terenurilor agricole și a silviculturii pentru captarea carbonului este o modalitate de a minimiza emisiile, așa că va trebui să existe în viitor lucrători care să poată planifica modul de refacere a terenurilor, a spus Tran.

#8 Geoingineri climatici

Viitorii oameni de știință ar putea avea sarcina de a găsi o modalitate de a răci rapid planeta folosind substanțe chimice stratosferice, a spus Tran. De exemplu, erupțiile vulcanice emit gaze și particule precum dioxidul de sulf care are un efect de răcire asupra Pământului. Așadar, pulverizarea sulfatului ca o erupție „artificială” ar putea provoca și răcirea, potrivit cercetărilor citate într-o notă anterioară BofA.

#9 Programator de algoritmi etici fără părtinire

„Tehnologia mare nu este atât de diversă și incluzivă pe cât crezi, iar roboții nu au moralitate ca oamenii”, a spus Tran, ceea ce înseamnă că lucrătorii vor fi necesari pentru a dezvolta un cod de etică AI. BofA a declarat într-o cercetare tematică anterioară că piața „tehnologiei diversității și incluziunii” crește rapid, citând date WEF că are o dimensiune globală estimată a pieței de aproximativ 100 de milioane de dolari în 2019.

#10 Administratori de confidențialitate a datelor

Datele personale sunt din ce în ce mai expuse riscului din cauza unui atac cibernetic, a spus Tran, așa că va trebui să existe lucrători specializați în prevenirea acestor probleme.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso