Ce nume a ales Ford pentru prima sa camioneta pick-up electrică. Când va putea fi comercializată

11 Mai 2021, 13:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Mai 2021, 13:25 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ford a anunţat că a ales numele „F-150 Lightning” pentru prima sa camionetă pick-up electrică. Prezentarea oficială ar putea avea loc pe 19 mai, la un eveniment organizat la sediul său din Dearborn (Michigan).

Lansarea va fi transmisă în direct pe reţelele de socializare şi va putea fi văzută în 18 locuri emblematice din SUA, precum Times Square, din New York, a menţionat compania printr-un comunicat.

„F-150 Lightning” este o versiune a camionetei F-150, autovehiculul cel mai vândut în SUA de mai bine de patru decenii şi principala sursă de venituri a companiei.

Potrivit Ford, construcția „F-150 Lightning” va începe în primăvara lui 2022 la Rouge, o nouă fabrică de montaj situată în apropiere de Detroit. Fabrica, în care Ford a investit 700 milioane de dolari şi care este situată aproape de centrul unde se produce versiunea tradiţională a F-150, va avea circa 500 de angajaţi.

„F-150 Lightning” va fi comercializată la mijlocul anului 2022 pentru a concura cu Cybertruck de la Tesla sau GMC Hummer de la General Motors (GM).

Ford, ca şi alţi producători americani, a accelerat transformarea într-o companie de vehicule electrice. „F-150 Lightning” este o piesă de bază a acestei modernizări, pe care a demarat-o la finele anului trecut cu lansarea SUV Mustang Mach-E.

În februarie, Ford a anunţat că va creşte investiţiile în vehiculele electrice la 22 miliarde de dolari până în 2025.

Preşedintele şi directorul general al Ford, Jim Farley, consideră că noua camionetă electrică va intra pe lista de autovehicule-cheie din istoria sectorului, pe care a inclus modele ale unor competitori precum Toyota sau Tesla.

El a subliniat că, „din când în când, apare un nou vehicul care modifică ‘statu quog-ul şi schimbă regulile jocului: Model T, Mustang, Prius, Model 3”.

„Acum vine F-150 Lightning”, a adăugat el.

Numele de „F-150 Ligthning” a fost deja utilizat de Ford la finele secolului XX pentru o camionetă pick-up cu performanţă ridicată, echipată cu un motor de 5,8 litri, V8, cu o putere de 240 de cai.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău