Cea mai scumpă casă de vânzare din Dubai: o vilă de 204 milioane de dolari

17 Iun. 2023, 19:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iun. 2023, 19:11 // Actual //  Lupu Eduard

O vilă în stil Versailles este de vânzare în Dubai pentru 750 de milioane de dirhami (204 milioane de dolari), ceea ce o face să fie cea mai scumpă casă de pe piață într-un oraș în care proprietățile de lux sunt la mare căutare.

Potrivit Bloomberg News, casa este situată în cartierul exclusivist Emirates Hills, are 60.000 de metri pătrați de spațiu interior și doar cinci dormitoare.

Dormitorul principal are 4.000 de metri pătrați, mai mare decât majoritatea caselor. Al doilea cel mai mare dormitor are 2.500 de metri pătrați, iar camerele de oaspeți au aproximativ 1.000 de metri pătrați fiecare; una dintre ele este configurată în prezent pentru depozitarea vinurilor. Există 12 camere pentru personal, cu spațiu pentru până la 25 de persoane, și două seifuri bancare.

Parterul are camere pentru servirea mesei și pentru divertisment. Alte facilități includ garaj pentru 15 mașini, 19 băi, piscine interioare și exterioare, două cupole, un acvariu cu recif de corali de 80.000 de litri, o zonă de rezervă de energie electrică și camere ranforsate pentru caz de calamitate. Vila se află într-o comunitate rezidențială cu acces controlat și are vedere la un teren de golf. Proprietarul este un dezvoltator imobiliar local și casa a fost construită chiar de el. Acum locuiește singur în ea după divorț.

Proprietatea, denumită de agenții de vânzari “Palatul de Marmură”, a fost construită cu aproximativ 80-100 milioane de dirhami în marmură provenită din Italia. Construcția a durat aproape 12 ani și a fost finalizată în 2018, conform Luxhabitat Sotheby’s International Realty, care se ocupă de vânzarea proprietății.

Potrivit agenției, au fost necesare 700.000 de foițe de aur aplicate de 70 de lucrători specializați, care au muncit mai mult de nouă luni. În prezent, casa este decorată cu aproximativ 400 de piese din colecția personală de artă a proprietarului, în principal statui și picturi din secolul al XIX-lea și al XX-lea; proprietarul este dispus să negocieze inclusiv vânzarea acestora și a mobilierului.

Piața imobiliară din Dubai a înregistrat o creștere semnificativă începând din 2020, o revenire care a durat mult mai mult decât alte boom-uri imobiliare globale din perioada pandemiei de Covid-19. Această creștere este parțial o corecție după o scădere a pieței pe durata a aproximativ șase ani.

Modul în care Dubai a gestionat pandemia a permis orașului să se redeschidă rapid, atrăgând bancheri care s-au mutat din locații precum Singapore sau Hong Kong. Oamenii bogați din întreaga lume au achiziționat proprietăți ca o modalitate de a-și păstra banii undeva cu potențial mai solid, în contextul unei economii globale nesigure. De asemenea, o creștere a numărului de ruși în oraș după invadarea Ucrainei de către Rusia a contribuit la menținerea prosperității în Dubai.

Câteva tranzacții foarte recente includ vânzarea unei parcele de teren de pe plajă pentru 125 de milioane de dirhami și achiziționarea unui penthouse în Golful Persic pentru 420 de milioane de dirhami. Cu toate acestea, prețul pe metru pătrat al Palatului de Marmură – 12.500 de dirhami – este mai mult decât dublu față de ceea ce au obținut alte proprietăți din Emirates Hills.

Conform înregistrărilor imobiliare din Dubai, cea mai scumpă vânzare anterioară a unei case în cartier a fost în valoare de 210 de milioane de dirhami, la un preț de 5.614 dirhami pe metru pătrat, în august 2022.

Doar o singură proprietate din oraș rivalizează cu această vilă: un apartament penthouse planificat în cadrul unui proiect numit Bugatti de Binghatti, care este, de asemenea, oferit la 750 de milioane de dirhami, dar care încă nu a fost construit. Potrivit Bloomberg, proprietățile gata de mutare obțin prețuri mai mari decât cele aflate în construcție.

Acest apartament – sau “mansion în aer”, cum îl numește dezvoltatorul – va avea un lift pentru mașini și urmează să intre pe piață în aproximativ trei ani.

Pentru Palatul de Marmură se estimează că există doar cinci până la zece potențiali cumpărători în lume care sunt suficient de bogați și interesați de aspectul acestei proprietăți pentru a o cumpăra.

În ultimele trei săptămâni doar două persoane au vizitat casa, spune agenția imobiliară. Unul dintre ei este un rus și și-a trimis un reprezentant să viziteze proprietatea, însă modalitatea de a transfera o sumă atât de mare de bani în cazul în care s-ar face tranzacția rămâne încă neclară.

Cel de-al doilea este un client indian care deține deja trei proprietăți în Emirates Hills; potrivit agenției imobiliare, soția acestuia este încă nehotărâtă cu privire la achiziție, ea tindând spre ceva mai contemporan.

“Aceasta este o proprietate pe care o vei cumpăra ca să te lauzi – pentru a aduce oameni de elită, lideri, politicieni”, spune Kerry Michael, director de marketing la Luxhabitat Sotheby’s.

“Persoana care o cumpără cu siguranță este implicată în politică, are o poziție de conducere. Vrea să primească oaspeți. Nu poți face asta pe Palm Jumeirah fără a fi observat, fără a atrage atenția presei”, spune ea, referindu-se la arhipelagul artificial unde se găsesc multe case de lux. “În Emirates Hills ai suficientă intimitate încât să poți invita familia Obama, să poți invita șeici sau orice personalități care nu doresc lumina reflectoarelor în acel moment.”

Prețul proprietății este parțial justificat de valoarea timpului și materialelor care au fost investite în construcția acesteia. Locația este la câteva minute de Palm Jumeirah și la aproximativ 25 de minute cu mașina de districtul financiar internațional Dubai International Financial Center.

Emirates Hills, o comunitate rezidențială cu acces controlat, a fost creată acum două decenii și a fost adesea descrisă ca fiind Beverly Hills-ul din Dubai, fără conexiunile industriei de film. Prin mijlocul acesteia trece un teren de golf. Suprafața totală a terenului pe care se află Palatul de Marmură este una dintre cele mai mari din comunitate. O parcelă adiacentă de aproximativ 6.000 de metri pătrați ar putea fi achiziționată sau închiriată de la dezvoltator, potențial pentru a construi un teren de tenis.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Sept. 2024, 09:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Sept. 2024, 09:32 // Actual //  Lupu Eduard

După vestea că VW, cel mai mare producător de automobile din Europa, ar putea închide două fabrici, experții trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că reducerea producției nu este limitată doar la industria auto, transmite Euronews.com. Institutul german de cercetare economică (DIW) afirmă că întreprinderile trebuie să evolueze.

În timp ce producătorii de automobile din UE se luptă cu eliminarea treptată a motoarelor cu combustie și cu tranziția către vehiculele electrice până în 2035, experții preconizează că mii de locuri de muncă ar putea fi eliminate în diferite sectoare în următorii doi ani.

Președintele DIW, Marcel Fratzscher, spune că economia germană este dependentă atât de exporturi, cât și de industrie, iar în fața tranziției energetice, „companiile au ratat transformarea” și că multe, precum VW, au „rămas în urmă”.

„Nu este vorba doar de sectorul auto, este vorba de mașini, este vorba de sectorul farmaceutic, chimic, aceasta este o problemă destul de mare pe care mulți o au”, a declarat el pentru Euronews.

Cel mai mare producător de produse chimice din lume, care își are sediul central în Germania, BASF, analizează, de asemenea, posibilitatea de a-și reloca o parte din forța de muncă în Asia și de a concedia lucrători din Germania, pe fondul exploziei prețurilor la energie din cauza situației de amploare din Ucraina și a birocrației împovărătoare din Germania.

Și-a pierdut Germania competitivitatea?

Asia se află pe o spirală economică ascendentă, care are un impact global.

„Companiile germane au localizat deja o mare parte din producție în China, în India, în alte părți, iar acest lucru va continua”, a declarat Fratzscher.

Având în vedere că China începe să reducă concurența și își subvenționează propriile companii, „este mai greu pentru companiile germane să concureze”, în special în contextul costurilor ridicate ale energiei și forței de muncă din Europa.

Deci, ce urmează pentru economia germană?DIW a declarat că vede o „stagnare a economiei germane în acest an, o redresare treptată în următorii câțiva ani”. Economia germană s-a contractat din nou în al doilea trimestru al anului 2024 și se află tehnic în recesiune, producția industrială continuând să scadă.Industria auto a fost afectată în special de cererea scăzută de vehicule electrice, din cauza investițiilor lente în infrastructură.Cu toate acestea, Fratzscher a spus că este optimist și crede că marile companii germane „au fost întotdeauna foarte inovatoare”, după ce s-au reinventat de mai multe ori.

„Ele trebuie să se reajusteze, trebuie să se reformeze. Și acesta este cazul Volkswagen și al multor companii germane”, a adăugat el.Poate guvernul german să ajute?Fratzscher a spus că nu crede că guvernul ar trebui să intervină pentru a păstra lucrătorii.

„Transformarea înseamnă schimbare. Schimbarea înseamnă adesea consolidare. Companiile trebuie să se restrângă pentru a putea investi și dezvolta noi tehnologii”, a spus el.

Fratzscher a remarcat, de asemenea, că încercarea guvernului de a păstra vechile structuri în marile companii nu se limitează doar la Germania, ci este și un fenomen european.

„Adesea, părțile vechi, părțile redundante ale unei economii trebuie să dispară pentru ca noile părți să poată apărea și să reapară sau să fie dezvoltate”, a adăugat el, sugerând că aceste crize nu au soluții pe termen scurt.

„Va fi nevoie de rezistență și de investiții continue în următorii cinci ani și apoi, sperăm, în această perioadă, economia germană va gestiona tranziția”.Având în vedere că economia germană depinde în mare măsură de industria auto, aceste concedieri în masă pot duce la o creștere a deziluziei în rândul populației germane și pot juca în favoarea extremei drepte.Acest lucru ar putea avea un impact major asupra alegerilor federale de anul viitor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău