Cel mai mare latifundiar din țara lui Putin! Cultivă o suprafață cât aproape toate terenurile Republicii Moldova

13 Dec. 2022, 15:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Dec. 2022, 15:21 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Rusia. Un clasament realizat anual cu cei mai mari fermieri din Rusia arată că cea mai mare fermă din țara lui Putin are în exploatație peste un milion de hectare. Este aproape cât toată suprafața terenurilor agricole a Republicii Moldova de 1,6 milioane hectare.

”Datorită marjelor mai mari pentru producțiile agricole obținute anul trecut, o cerere în creștere a acitvelor de producție a culturilor, dar cu o ofertă limitată și cu instabilitate valutară, agricultura din Rusia s-a dovedit a fi o zonă durabilă pentru investiții”, se arată într-o analiză realizată în Federație Rusă.

Conform acestei surse, la finalul anului 2021 – începutul anului 2022, în centrul și sudul Rusiei, prețurile pentru culturile agricole au crescut cu 30-50%, iar în unele zone aceste prețuri s-au dublat.

Top 10 cei mai mari fermieri din Rusia 2022 – suprafețe aproximative:

Locul 1 – Miratorg – 1.105.000 de hectare;

Locul 2: Prodimex + Agrokultura – 900.000 de hectare;

Locul 3: Agrocomplex – 818.000 de hectare;

Locul 4: Rusagro – 643.000 de hectare;

Locul 5: EkoNiva Gropu – 630.000 de hectare;

Locul 6: Stepp + RZ Agro – 578.000 de hectare;

Locul 7: Bio-Ton – 500.000 de hectare;

Locul 8: Agroinvest Group – 451.000 de hectare;

Locul 9: Avangard-Agro – 448.000 de hectare;

Locul 10: Vasilina – 380.000 de hectare.

Cea mai mare fermă din Rusia a început afacerile cu carne de vită

Conform clasamentului, cea mai mare exploatație agricolă din Federația Rusă este Miratorg Agribusiness Holding care lucrează circa 1,105 milioane de hectare de teren agricol.

Miratorg este o companie privată cu sediul în Moscova, fondată în 1995 și care este recunoscută nu doar ca cea mai mare exploatație vegetală, dar și ca unul dintre cei mai mari producători, procesatori și distribuitori de produse din carne.

Grupul MiraTorg este fondat și condus de frații gemeni Viktor și Alexander Linnik. Afacerea a pornit ca importator de carne de vită din America Latină.

Cea de-a doua mare fermă din Rusia se apropie de un milion de hectare

Locul al doilea din topul celor mai mari ferme din Rusia este ocupat de o asociere de societăți care, împreună, ajung la peste 900.000 de hectare. Prodimex figurează oficial cu o suprafață de 675.000 de hectare, în timp ce pe Agrokultura se lucrează circa 190.000 de hectare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău