Cel mai scump parfum din lume costă sute de mii de dolari. Care sunt cele mai costisitoare arome din lume

24 Mart. 2024, 07:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mart. 2024, 07:05 // Actual //  Lupu Eduard

Sute de mii de dolari ajunge să coste cel mai scump parfum din lume. Este unul singur și se fabrică în cantități limitate. Cu toate acestea mai sunt alte patru parfumuri destul de costisitoare. Caron Poivre este un parfum pentru bărbați și costă 1.000 USD. Îmbuteliat într-o sticlă de cristal încrustată cu aur alb, parfumul a fost creat de Michel Morsetti.

Are o aromă fierbinte și picantă, s-ar putea să nu se potrivească preferințelor tuturor. Ingredientele provenite din diferite colțuri ale lumii includ lemnul de santal rar și costisitor. Următorul pe listă este Roja Parfums Musk Aoud Absolue Précieux și costă 1.050 USD. Selecția meticuloasă de ingrediente a acestei colonii de către Roja Dove însuși își justifică prețul.

Aoud unul dintre ingredientele care ridică prețul unui parfum

În centrul parfumului se află prețioasa notă Aoud, extrasa din lemn de agar. Raritatea lui Aoud contribuie la valoarea sa ridicată, procesul de extracție fiind extrem de costisitor. Creed Aventus este următorul pe listă și are un preț de 1.055 USD. Acest parfum este cel mai bine vândut pentru Creed, chiar dacă este destul de scump.

Produs în Franța, a fost o creație în colaborare a lui Olivier Creed, un maestru parfumier de a șasea generație, și a fiului său, Erwin Creed. Angajamentul lui Olivier Creed de a se aproviziona cu cele mai bune ingrediente îl duce în călătorii globale, asigurând calitatea și alura excepționale a parfumurilor sale.

Clive Christian nr. 1 este pe locul doi cu un preț de 2.105 USD. Acesta este cel mai scump parfum disponibil comercial din lume, un record pe care l-a deținut de la lansarea sa inițială. Sticla în sine, realizată de nimeni altul decât Baccarat, este o minune împodobită cu diamante.

Nuanța sa aurie opulentă se potrivește armonios cu culoarea prețiosului elixir. În formula sa se află o selecție de ingrediente rare și generoase, făcând parfumul atât exorbitant, cât și dificil de procurat. Însă nimic nu se compară cu parfumul Clive Christian’s Imperial Majesty care se vinde cu 435.000 USD.

Practic acesta costă cât o casă. Doar zece sticle rafinate din acest parfum au fost create, făcând șansele de a obține unul aproape imposibil, chiar și pentru cei înstăriți. Aceste sticle rare au fost oferite exclusiv clienților fideli ai casei de parfum. Lipsa acestor sticle poate fi atribuită măiestriei meticuloase implicate în producția lor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău