Cele mai periculoase ”țepe” în sezonul estival. Sfaturi pentru a nu fi înșelat în vacanță

18 Iun. 2022, 08:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2022, 08:42 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanța de vară a început deja în forță pentru mulți români, după doi ani de pandemie. Fie că aleg să meargă pe litoralul românesc, fie în străinătate, turiștii trebuie să fie extrem de vigilenți când aleg cazarea, pentru a nu-și strica vacanța.

Dacă vă gândiți să rezervați o cazare pentru vacanța de anul acesta, Ziare.com vă pune la dispoziție o listă cu sfaturi utile pentru un concediu reușit.

Alegerea hotelului

Înainte de a căuta un loc de cazare, faceți o listă rapidă a lucrurilor de care aveți nevoie pentru a avea o noapte de cazare bună. De exemplu, verificați dacă aveți mic dejun gratuit, stabiliți dacp vreți o proprietate mai mică, intimă, cu un personal care vă va învăța numele sau ceva de lux. Pentru a simplifica lucrurile, gândiți-vă mai întâi la ceea ce vă doriți în ceea ce privește prețul, facilitățile de bază ale hotelului și locația.
Sunt patru facilități pe care ar trebui să vă asigurați că un hotel le oferă înainte de a ajunge la destinație, deoarece acestea sunt cele mai des citate plângeri pe un site de recenzii: aer condiționat, parcare, Wi-Fi și micul dejun.

Și, ar trebui să verificați întotdeauna să vedeți dacă există costuri în plus cu aceste facilități.

Verificați întotdeauna recenziile pentru aceste informații și sunați sau trimiteți un e-mail la hotel pentru a verifica.

Verificarea locaței

Adresa hotelului este extrem de importanta, și cum mulți turiști caută cazări aproape de obiective turistice, proprietarii pot fi tentați să puna distanțe mai mici.

Asigurați-vă că verificați și din altă sursă cât timp vă va lua să ajungeți pe jos la atracții, opțiuni de luat masa, magazine și alte puncte de interes. Dacă nu se poate merge pe jos, trebuie să știți unde este stația de metrou sau de autobuz cea mai apropiată sau dacă există restaurante pe străzile din jur.

Căutați cu atenție adresa și verificați ce distanțe sunt până la obiectivele turistice.

Verificarea hotelului

Turiștii își pun adesea încrederea în hoteluri pentru a le oferi camere curate și moderne, însă nu este întotdeauna așa.. Înainte de a rezerva un hotel, aflați când a fost renovată ultima dată întreaga proprietate. Fotografiile unui hotel pot fi editate pentru un rezultat mai atrăgător.

Review

Verificați review-urile și pozele lăsate pe platformele de rezervări de alți turiști. Verificați și în ce dată a fost urcată oferta hotelului pe platformă.

Însă, asigurați-vă că vă concentrați pe citirea recenziilor din ultimul an. Acest lucru vă va oferi, în general, o idee bună despre ce vă puteți aștepta în timpul șederii dumneavoastră. Comentariile pozitive, dar prea vechi, pot să nu mai fie de actualitate. Nu vă opriți la o singură platformă de review-uri.

Realitatea Live

11 Sept. 2024, 16:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Sept. 2024, 16:52 // Actual //  Lupu Eduard

Industria uleiului de floarea-soarelui din Republica Moldova a cunoscut o scădere semnificativă în 2024. În primele opt luni ale anului, exporturile de ulei de floarea-soarelui au atins doar 69.184 de tone, reprezentând o scădere drastică de aproximativ 55-56% comparativ cu aceeași perioadă din 2022 și 2023, când volumul exporturilor era de 157.831 și, respectiv, 153.935 de tone, susține Rija, directorul executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”.

O situație similară s-a înregistrat și în cazul exporturilor de șrot, care au totalizat 59.889 de tone în perioada ianuarie-august 2024, o scădere marcantă față de anii precedenți. Începând cu luna iunie 2024, Moldova nu a mai exportat deloc șrot de floarea-soarelui.

Principalul factor al acestui declin este fluctuația piețelor internaționale, care a dus la scăderea constantă a prețurilor uleiului și șrotului de floarea-soarelui. În 2024, prețul mediu de export al uleiului a scăzut de la 17,61 lei/kg în 2023 la 14,85 lei/kg, pe fondul reducerii cererii internaționale și a creșterii concurenței din partea producătorilor din Ucraina și Rusia, care domină această piață.

De asemenea, mulți fermieri moldoveni au preferat să vândă semințele de floarea-soarelui direct traderilor, care au oferit condiții mai avantajoase decât procesatorii locali, afectați de scăderea prețurilor și de termenele lungi de plată. Această situație a limitat capacitatea procesatorilor de a achiziționa suficiente semințe la prețuri competitive.

Începând din iunie 2024, prețul uleiului de floarea-soarelui a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 16,50-17 lei/kg, însă această redresare a fost insuficientă pentru a revitaliza exporturile, care au rămas la aproximativ 500 de tone pe lună.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău