Cele „patru greşeli” ale lui Vladimir Putin în privința Ucrainei: „Este un fel de închidere a lui Putin în război”

13 Mai 2022, 17:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2022, 17:36 // Actual //  Lupu Eduard

În faţa comemorărilor prezidate de Vladimir Putin, luni 9 mai, şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a estimat că cei de la Kremlin au comis mai multe greşeli strategice de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Şeful diplomaţiei franceze a subliniat „eroarea de apreciere globală” a preşedintelui rus, privind situaţia din Ucraina.

Acesta estimează că Vladimir Putin a comis „patru greşeli strategice”, subestimând rezistenţa ucraineană, răspunsul european, solidaritatea în cadrul Alianţei atlantice şi „supraestimându-şi” armata.

Aceste elemente „duc la un război care va fi lung, dificil”, a declarat Jean-Yves Le Drian. „Asta poate însemna un război pe mai mulţi ani”, a explicat ministrul francez la BFMTV.

Vladimir Putin, aflat într-o stare denegare, spune Jean-Yves Le Drian

Într-un discurs rostit pentru a sărbatori aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a apăra „patria” faţă de o „ameninţare inacceptabilă”.

„Este un fel de închidere a lui Putin în război”, a estimat Jean-Yves Le Drian. Preşedintele rus „este într-o negare. E în plină justificare total revizionistă a motivelor de război. El are un discurs de negare şi răsturnare a răspunderilor”, a insistat el, conform CNEWS.

Războiul din Ucraina continuă

Mai mult, „nu e nimic nou” după discursul preşedintelui rus de la defilarea militară din Piaţa Roşie de la Moscova, a estimat ministrul afacerilor externe.

„Agresiunea rusă continuă, războiul continuă, obiectivele războiului sunt aceleaşi, fie că e vorba de neutralitatea Ucrainei, demilitarizarea sa, denazificarea, recuperarea de teritorii… Nu s-a schimbat”, a declarat diplomatul francez. (RADOR)

Volodimir Zelenski a lăudat Camera Reprezentanţilor SUA pentru aprobarea unui pachet de asistenţă de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, afirmând că ajutorul va contribui rapid la apărarea Ucrainei. În ultimul mesaj video adresat naţiunii sale, Zelenski a declarat că fondurile vor fi utilizate cât mai repede posibil şi fără birocraţie pentru a consolida apărarea Ucrainei, aflată în a 78-a zi de război cu Rusia.

Ucraina își cere teritoriile înapoi

Zelenski a avertizat că țara sa rămâne fără răbdare în discuțiile cu Rusia, având în vedere tot mai multe dovezi ale atrocităților comise de forțele ruse în Ucraina. Războiul se va încheia când Ucraina va revendica tot ce a luat Rusia de la ea, a susținut Zelenski.

„Războiul se va încheia pentru poporul ucrainean doar când vom primi înapoi ceea ce este al nostru”, a spus el, într-o adresă online cu studenții din universitățile de top din Franța, reprezentanți ai mediului academic și mass-media.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău