China și Marea Britanie se confruntă cu un exod de milionari

21 Iun. 2024, 10:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 10:26 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Marea Britanie este pe cale să piardă 9.500 de milionari în acest an, mai mult decât orice altă țară din lume, cu excepția Chinei, conform unui nou raport privind intențiile de migrație ale celor bogați din lume, analizat de Bloomberg.

Acesta este mai mult decât dublul numărului de milionari care au părăsit țara în 2023 și se situează doar în urma Chinei, care va pierde 15.200 de milionari în acest an, conform raportului Henley Private Wealth Migration, realizat de firma de consultanță în migrație Henley & Partners.

Estimarea vine în contextul în care Marea Britanie se pregătește pentru alegeri în mai puțin de două săptămâni, iar Partidul Laburist de opoziție, care pledează pentru taxe mai mari pentru bogați, are un avans de aproximativ 20 de puncte față de Conservatorii de la guvernare. Creșterea recentă a plecărilor rezidenților ultra-bogați din Marea Britanie este accelerarea unei tendințe care a început în perioada Brexitului. Din 2017 până anul trecut, țara a pierdut 16.500 de milionari din cauza migrației, conform raportului.

Exodul reprezintă o inversare pentru țara care, timp de decenii, a servit drept magnet pentru familii bogate din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu, care s-au adunat în principal la Londra. Peste 7% dintre milionarii estimați că se vor muta global în acest an vor părăsi Marea Britanie, arată raportul. Aceasta reflectă „o acumulare constantă de factori” care fac țara mai puțin atractivă pentru bogați – Brexit, criza energetică din războiul din Ucraina și creșterea ulterioară a inflației.

Destinația de top pentru milionari este Emiratele Arabe Unite, care urmează să atragă 6.700 de persoane bogate în acest an. O destinație preferată de multă vreme a persoanelor bogate din India și Orientul Mijlociu, țara a primit mii de ruși în urma războiului din Ucraina. Aproximativ 1.000 de milionari vor părăsi Rusia în acest an – mai puțin de jumătate din numărul care au plecat anul trecut și în scădere de la 8.500 în 2022.

Deși afluxul de ruși în Emiratele Arabe Unite a încetinit în ultimul an, acest lucru a fost parțial compensat de un număr mai mare de europeni și britanici care se relochează, conform raportului. Numărul milionarilor care trăiesc în cel mai mare oraș din EAU, Dubai, a crescut cu 78% în ultimul deceniu, potrivit Bloomberg.

Cu taxe zero pe venitul personal, fus orar convenabil pentru multiple continente și un aeroport de talie mondială, EAU a făcut eforturi concertate pentru a atrage persoanele bogate. Atât Abu Dhabi cât și Dubai au creat piețe financiare sofisticate pentru a atrage firme globale și birouri de familie.

SUA este a doua destinație a noilor milionari – 3.800 estimați pentru acest an – urmată de Singapore, cu 3.500 de sosiri anticipate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău