Clasamentul Forbes: cine este cea mai tânără miliardară din lume

03 Apr. 2024, 12:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
03 Apr. 2024, 12:13 // Oameni şi Idei //  bani.md

A fost un „an uimitor” pentru oamenii bogaţi, potrivit celui mai recent clasament al averilor celebrităţilor din lume publicat marţi de revista Forbes.

Cea mai bogată persoană de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, ajungând la 233 de miliarde de dolari.

Elon Musk se află pe locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, o creştere de 8% faţă de anul trecut.

Imediat după el, pe locul 3, se află Jeff Bezos, de la Amazon, care are o avere estimată la 194 de miliarde de dolari.

Cel mai tânăr milardar

Vârsta medie a unui miliardar din clasament este de 66 de ani. Cel mai în vârstă membru al listei este magnatul în asigurări George Joseph, în vârstă de 102 ani (1,7 miliarde de dolari), unul dintre cei 425 de oameni care au 80 de ani sau mai mult.

Cel mai tânăr miliardar din întreaga lume este Livia Voigt, în vârstă de 19 ani, o moştenitoare braziliană al cărei bunic a cofondat producătorul de echipamente electrice WEG. Aflată încă la universitate, ea este cu două luni mai mică decât al doilea cel mai tânăr miliardar găsit de Forbes, Clemente Del Vecchio, unul dintre mai mulţii moştenitori ai averii lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul colosului de ochelari EssilorLuxottica.

Pe listă se află 25 de persoane care au 33 de ani sau mai puţin, deşi doar 7 sunt self-made (niciunul nu are sub 30 de ani).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

17 Apr. 2025, 10:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
17 Apr. 2025, 10:57 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

China a respins și cel de-al doilea proiect propus de Rusia pentru diversificarea livrărilor de gaze spre Asia, în contextul eșecului prelungit al negocierilor privind gazoductul „Forța Siberiei-2”. Este vorba despre proiectul de livrare a gazului rusesc prin Kazahstan, anunțat de Moscova în toamna anului trecut, care urma să transporte până la 45 de miliarde de metri cubi anual către China și, simultan, să asigure gazificarea regiunilor din nord-estul Kazahstanului.

Ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, a declarat pentru Interfax că ideea construirii unei noi conducte este nerealistă: „Punctul de trecere existent este deja suprasolicitat, iar construcția unei noi magistrale este prea costisitoare. Partea rusă analizează varianta, dar nu este viabilă”.

Propunerea privind traseul prin Kazahstan a venit din partea vicepremierului rus Aleksandr Novak în noiembrie 2024, imediat după blocajul negocierilor cu privire la „Forța Siberiei-2”. Deși președintele rus Vladimir Putin a încercat încă din 2022 să-l convingă pe liderul chinez Xi Jinping să crească semnificativ importurile de gaz rusesc – cu scopul de a compensa pierderea pieței europene – Beijingul a refuzat să dea undă verde proiectului.

Potrivit Financial Times, discuțiile s-au împotmolit din cauza prețului: China a cerut reducerea tarifului până la nivelul intern din Rusia – circa 60 dolari/1000 m³, de patru ori mai puțin decât prețul actual din contractul „Forța Siberiei-1” (260 dolari/1000 m³).

Deși autoritățile ruse anunțau la finele lui 2023 că documentația tehnică pentru „Forța Siberiei-2” este aproape gata, iar aprobarea urma să aibă loc în primul trimestru din 2024, proiectul nu a fost demarat nici până acum. Mongolia, prin care urma să treacă conducta de 2.500 km, nu a inclus proiectul în planul său național de dezvoltare până în 2028, potrivit South China Morning Post.

În 2023, Gazprom a exportat 31 de miliarde de metri cubi de gaz către China prin „Forța Siberiei”, iar în 2024 cifra va crește la capacitatea maximă de 38 miliarde m³. Totuși, aceste volume acoperă doar 15% din exporturile pierdute către Uniunea Europeană, care atingeau 200 de miliarde m³ pe an înainte de războiul din Ucraina. În 2024, exporturile rusești spre UE au fost estimate la doar 32 de miliarde m³.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European