Clienții Revolut pot achiziționa criptomonede direct în portofelele MetaMask, cu Revolut Ramp

06 Mart. 2024, 14:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2024, 14:06 // Actual //  Lupu Eduard

Revolut, fintech global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, face disponibilă cea mai recentă soluție din portofoliul său cripto pentru clienții din Regatul Unit și Spațiul Economic European (SEE), inclusiv România, Revolut Ramp, prin colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute portofele cripto la nivel internațional, MetaMask. 

Cu această nouă soluție integrată între serviciile oferite clienților interesați de criptomonede, Revolut, care procesează tranzacții în valoare de milioane de euro în fiecare zi, face și mai ușoară integrarea produselor web3. Apelând la această funcționalitate, clienții vor putea cumpăra la costuri competitive peste 20 de tokenuri, inclusiv ETH, USDC, USDT, SHIB, 1INCH, și altele, atât din aplicația mobilă, cât și de pe platforma web, arată un comunicat al companiei.

Revolut Ramp le permite clienților să cumpere criptomonede cu fondurile deținute în monede fiat în conturile Revolut și să le stocheze în portofelul descentralizat MetaMask. Clienții își pot folosi fondurile din conturile deținute în Revolut, în 19 monede, și pot face plata cu cardurile lor bancare Visa sau Mastercard. De asemenea, utilizatorii Revolut nu vor mai avea nevoie de verificări suplimentare la efectuarea plății, deoarece vor putea avea acces la cont pe baza filtrelor obișnuite de autentificare disponibile în aplicație, în doar câteva secunde. De asemenea, procesul de checkout este foarte rapid. Dacă utilizatorii fac plata direct din contul lor Revolut, tranzacția se realizează integral în ecosistemul Revolut, eliminând costurile suplimentare și crescând rata de succes a tranzacției.

MetaMask este partenerul alături de care Revolut introduce acest nou produs, urmând ca în viitorul apropiat să se integreze și alți furnizori similari din spațiul web3.

Revolut este o bancă licențiată, care s-a lansat în Regatul Unit în 2015, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 40 de milioane de clienți din lume folosesc zeci de produse Revolut pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacții pe lună.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 14:34 // Actual //  Lupu Eduard

Două țări din UE, Irlanda și Luxemburg, nu au în prezent femei în poziții de conducere în niciuna dintre companiile lor listate la bursă, potrivit Bloomberg

Irlanda s-a alăturat acestui clasament recent, când Margaret Sweeney s-a retras din funcția de director executiv al celui mai mare proprietar rezidențial privat din țară, Irish Residential Properties REIT Plc, toate cele 31 de companii listate pe site-ul Euronext Dublin devenind astfel conduse de bărbați.

Aproape orice altă țară din UE, cu excepția statului Luxemburg, are cel puțin o femeie în fruntea unei companii listate, potrivit analizei Bloomberg. Toate celelalte state membre au directori executivi de sex feminin, în afară de Slovacia, care are o companie, Biotika AS, condusă de trei directori, inclusiv o femeie, și sucursala cehă a lui Philip Morris, condusă de o femeie director general care urmează să fie înlocuită de un bărbat în iunie, potrivit unui comunicat al companiei.

Doar 8% din posturile de CEO la cele mai mari companii listate din UE 28 în 2023 erau ocupate femei, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Gen. Chiar și în țările scandinave, femeile sunt rare în roluri de top, în ciuda reputației lor progresiste.

Principalul indice OMX Stockholm 30 al Suediei a rămas la începutul acestui an cu o singură femeie CEO din 30, după o serie de demisii în rândul femeilor în roluri de top, inclusiv Helena Helmersson de la gigantul fast fashion H&M și Alison Kirkby de la operatorul de telefonie Telia AB. Ambele au fost înlocuite de bărbați.

UE a impus ca genul minoritar să reprezinte cel puțin 40% din funcțiile de non-director și 33% din directoratele companiilor cotate la bursă cu cel puțin 250 de angajați până în iunie 2026.

În România, la conducerea companiei cu cele mai lichide acțiuni cotate la Bursă, OMV Petrom, se află Christina Verchere, ocupând poziția de CEO. Verchere este cel mai puternic executiv din businessul românesc şi femeia cu cel mai înalt rol într-o companie cu afaceri de peste 10 miliarde de euro anual.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău