Companiile „Tutun-CTC” și Philip Morris Moldova au semnat un contract de cooperare

22 Sept. 2023, 10:45
 // Categoria: Homepage // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2023, 10:45 // Homepage //  MD Bani

Philip Morris Moldova și „Tutun CTC” au semnat la finele lunii august un contract prin care  inițiază din acest an producerea în cadrul fabricii „Tutun-CTC” a unor branduri din portofoliul Philip Morris International.

„Acest contract este o demonstrație a faptului că suntem o fabrică modernă, organizată și un partener credibil, inclusiv pentru liderii mondiali în domeniu. Noi suntem capabili să producem la cele mai înalte standarde internaționale, cu respectarea tuturor rigorilor specifice pieței tutunului. Pe de altă parte, acest contract este și o victorie pentru Republica Moldova, pentru că este semnat într-o perioadă în care evenimentele din regiune complică decizia de a investi în țara noastră. Totodată, prin acest contract noi readucem Moldova în circuitul mondial al producătorilor de țigarete, lucru care nu este tocmai simplu de realizat la ora actuală. Astfel, oportunitatea noastră de business este amplificată și de oportunitatea oferită țării, pentru că este un semnal pozitiv pentru toți investitorii străini”, menționează Frank Arif, proprietarul  „Tutun-CTC”.

„Suntem foarte mândri că am ajuns la o altă etapă importantă – produsele Philip Morris vor fi fabricate și în Moldova. Acest lucru nu doar va facilita procesul de furnizare a produselor, ci și va contribui la dezvoltarea economiei țării, la asigurarea locurilor de muncă. Suntem siguri că va transmite un semnal pozitiv și altor companii să investească în Moldova”, a declarat directorul Philip Morris Ukraine & Moldova, Maksym Barabash.
Decizia de a lansa producerea în cadrul fabricii „Tutun-CTC” este rezultatul analizei complexe realizate de specialiștii Philip Morris International a capacităților de producție din Republica Moldova.
„Astăzi, putem spune cu încredere că „Tutun-CTC” este o fabrică modernă, cu echipamente performante și profesioniști înalt calificați, care corespund în totalitate standardelor noastre internaționale. Cu siguranță, cooperarea noastră va fi avantajoasă pentru ambele părți, aducând beneficii și pentru economia locală”, a adăugat managerul general Philip Morris Moldova, Elena Naumenko.

Philip Morris International este prezent în Republica Moldova din 1996, fiind unul dintre liderii pieței locale de tutun. Decizia de a extinde investițiile în Republica Moldova reprezintă o continuitate a activității companiei pe piața moldovenească, care și-a propus să fie un contribuabil și angajator responsabil, dar și un partener de încredere al statului.

„Tutun CTC” este una dintre cele mai mari companii din Moldova. Noul management al fabricii în continuu investește în dezvoltarea și creșterea eficienței companiei prin implementarea de tehnologii și echipamente moderne, crearea locurilor de muncă.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău