Constanța devine zonă fierbinte: 9 mld. euro investiți în infrastructura portuară, militară, comercială, și hotelieră

30 Iun. 2024, 09:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2024, 09:43 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Constanța se pregătește să devină un pol de dezvoltare regională pe termen mediu și lung, datorită investițiilor publice și private ce depășesc 9 miliarde de euro. Conform analizei realizate de România Property Club în cadrul Constanța Real Estate Roundtable, aceste investiții aduc multiple oportunități pentru domeniul imobiliar.

Portul Constanța beneficiază de investiții în valoare de 1 miliard de euro, vizând lucrări de infrastructură, căi de acces și utilități pentru dezvoltarea terminalelor specializate în portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S. În plus, CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția autostrăzii Techirghiol, care va conecta Constanța de Olimp, oferind noi oportunități pentru sectorul hotelier și rezidențial din zona de sud a litoralului românesc.

Peste 1.000 de camere de hotel afiliate internațional sunt în dezvoltare, cu deschideri planificate între 2024 și 2028. Intrarea unor branduri renumite precum Crowne Plaza și Radisson BLU pe piața locală din Constanța reflectă încrederea în litoralul românesc.

Investitorul Iulius dezvoltă un complex multifuncțional pe un teren de 38 de hectare în parteneriat cu Oil Terminal. Proiectul va integra grădini urbane, birouri, zone de shopping și divertisment, facilități educaționale și culturale, și va îmbunătăți mobilitatea și conectivitatea zonei. În plus, investițiile într-un mini-oraș lângă baza militară Mihail Kogălniceanu vor permite găzduirea a până la 10.000 de soldați și familiile lor, scrie Ziarul Financiar.

Joint-venture-ul de 4 miliarde de euro dintre Romgaz și OMV va transforma România în cel mai mare producător de gaze din Europa. Proiectul a primit recent avizul de mediu, iar forajul este așteptat să înceapă în 2025, cu primele livrări de gaze estimate pentru 2027.

După o perioadă dificilă, cererea pentru apartamente noi din Constanța a crescut cu 16% în primele cinci luni ale anului 2024. Oferta a crescut cu 17%, iar prețul mediu pentru noile unități locative este de 1.718 euro/mp util plus TVA.

Constanța se bucură de una dintre cele mai mari densități de spații comerciale din România, datorită atractivității și traficului crescut în lunile de vară. Chiriile prime solicitate variază între 60 EUR/mp pentru centre comerciale și 4,3 EUR/mp pentru logistică. Finalizarea unor proiecte majore de infrastructură și aderarea la Spațiul Schengen ar trebui să stimuleze dezvoltarea sectorului logistic în Constanța.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:19 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Angliei se confruntă cu o alegere dificilă: dacă să reducă sau nu dobânzile de politică monetară în august. Datele oficiale arată că inflaţia s-a menţinut pe poziţii, în timp ce aşteptările erau ca scumpirile să încetinească uşor. Concertele din cadrul megaspectacolului global Eras Tour al cântăreţei americane Taylor Swift s-ar putea să fie de vină, scrie AP.

În iunie, inflaţia a fost de 2%, ţinta băncii centrale. Analiştii anticipau nivelul de 1,9%, la care ar fi trebuit să contribuie facturile mai mici la energie. Biroul naţional de statistică a explicat că cea mai mare contribuţie pozitivă la inflaţie au avut-o restaurantele şi hotelurile.

Unii economişti atribuie scumpirile din aceste sectoare sutelor de mii de fani veniţi pentru concertele lui Taylor Swift din iunie din Londra, Edinburgh, Liverpool şi Cardiff. Cântăreaţa este din nou la Londra şi este aşteptat un nou impuls dat preţurilor de ceea ce deja este cunoscut ca forţe swifteconomice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău