Credit Suisse a cerut investitorilor să distrugă documentele despre împrumuturile pentru iahturi și avioane private

02 Mart. 2022, 15:16
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2022, 15:16 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Credit Suisse le-a cerut investitorilor să distrugă documentele legate de oligarhi și despre împrumuturile clienților bogați pentru iahturi și avioane private după invadarea Ucrainei de către Rusia, a informat The Financial Times, preluat de Business Insider.

Mișcarea a făcut parte din efortul băncii elvețiene de a preveni scurgerile tranzacțiilor sale cu oligarhii care au fost sancționați, potrivit The FT.

Credit Suisse a scris o scrisoare investitorilor săptămâna aceasta, cerându-le să „distrugă și să șteargă definitiv” informațiile legate de o împrumuturile pentru iahturi, avioane private, imobiliare și active financiare, au declarat trei surse a căror companie a primit scrisoarea pentru The The FT.

Scrisoarea a fost trimisă în cursul săptămânii în care SUA, Marea Britanie și UE au emis sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care includea sancționarea a numeroși oligarhi și miliardari ruși.

În acea scrisoare, Credit Suisse a menționat că măsura este necesară din cauza unei „scurgeri recente de date către mass-media”, care a fost „verificată de anchetatorii noștri”, potrivit celor trei persoane care au vorbit cu The FT.

Scrisoarea investitorului, raportată de The FT, nu a specificat detalii despre scurgerea de date.

La sfârșitul lunii februarie, o scurgere imensă de date a dezvăluit că Credit Suisse a gestionat sute de milioane de dolari cu criminali cunoscuți și agresori ai drepturilor omului.

Banca a refuzat să comenteze pentru Insider și The FT.

Solicitarea Credit Suisse vine după ce The FT a raportat la începutul lunii februarie că banca a folosit instrumente derivate pentru a descărca riscurile legate de împrumuturi de 2 miliarde de dolari acordate oligarhilor și magnaților.

FT a raportat o prezentare a investitorilor, care a arătat că o treime din neplatele creditelor pentru iahturi și avioane Credit Suisse în 2017 și 2018 au fost legate de sancțiunile SUA împotriva oligarhilor ruși.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău