Reprezentanţii Programului Alimentar Mondial din Liban au avertizat că populaţia ţării se confruntă cu o criză alimentară. De vină este conflictul militar care se tot extinde. Ei au emis un avertisment de securitate alimentară.
Matthew Hollingworth, directorul Programului Alimentar Mondial din Liban, a avertizat despre criza alimentară cu care se confruntă ţara. El s-a declarat „extraordinar de îngrijorat” de capacitatea Libanului „de a se hrăni” din cauza distrugerii agriculturii şi a producţiei slabe de alimente.
Hollingworth a spus că 1.900 de hectare de teren agricol au fost distruse în sudul ţării, în timp ce alte 12.000 de hectare de teren agricol din una dintre cele mai productive zone ale Libanului au fost abandonate, potrivit Al Jazeera.
Criza a afectat puternic 46.000 de fermieri libanezi. În sudul ţării nu vor fi recolte de măsline, banane şi citrice. Legumele vor „putrezi în câmp”, a adăugat el, în tip ce solicita „soluţii diplomatice de urgenţă”.
Criza din Liban se adânceşte. Specialiştii au emis un avertisment de securitate alimentară


La data de 27 iunie, a avut loc Adunarea Generală Anuală a Acționarilor Victoriabank. În cadrul ședinței desfășurate la Chișinău, au fost examinate rezultatele financiare ale băncii pentru anul 2024 și a fost aprobat raportul Consiliului de Administrație. De asemenea, cu votul majorității acționarilor a fost luată decizia de distribuire a dividendelor în sumă de peste 292 de milioane de lei către acționari, în urma performanței financiare înregistrate anul precedent.
Valoarea dividendelor aprobate per acțiune este de 11,68 lei. Plata acestora va fi efectuată integral în mijloace bănești, în termen de cel mult trei luni de la data aprobării deciziei.
„2024 a fost un an financiar foarte bun, cu un profit solid la nivel de grup și creșteri pe toate liniile de business. Ne bucurăm că aceste rezultate ne-au oferit posibilitatea să recompensăm echitabil acționarii prin distribuirea dividendelor pentru al doilea an consecutiv. Privim înainte cu încredere să consolidăm ceea ce am construit și să continuăm să creștem, cu obiective clare și o viziune pe termen lung”, declară Levon Khanikyan, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.
Tot în cadrul AGA, acționarii au aprobat și o serie de măsuri importante pentru consolidarea cadrului de guvernanță corporativă, inclusiv reconfirmarea auditorului extern, actualizarea regulamentelor interne și a Statutului băncii.
Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având un portofoliu total al activelor de peste 26 de miliarde de lei. Cu o rețea de 63 de unități și 1150 de angajați, banca oferă servicii și produse pentru 330.000 de clienți. Victoriabank susține economia locală, inovația și dezvoltarea durabilă. În martie 2025, Victoriabank a fuzionat cu BCR Chișinău, în urma unei achiziții care a marcat o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală a achiziționat integral o altă instituție bancară din țară. Iar în aprilie 2025, Victoriabank a anunțat semnarea acordului privind intenția de achiziționare a 100% din Microinvest, liderul sectorului financiar non-bancar din Republica Moldova.
-
1Totul e o schemă! – Dezvoltatorii cumpără propriile blocuri și mențin prețurile la 2.500 de euro/m²
-
2Cine este milionarul care ar putea să-i ia locul lui Viorel Bostan la conducerea UTM
-
3De ce moldovenii plătesc cel mai scump gaz din regiune, explică un expert în energie
-
4Afacerea vamală a cumătrilor! Complicele lui Iurie Gore, săltat de procurori
-
5De pe băncile tribunalelor în cabina de pilotaj! Un avocat din Moldova preia controlul unei companii aeriene












