Cu MAIB și Mastercard continui să călătorești la jumătate de preț prin Chișinău

30 Sept. 2021, 15:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
30 Sept. 2021, 15:44 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru că e sigur, comod și modern, în luna octombrie continuăm să achităm cu cardurile în transportul public din capitală. Așa cum te-am obișnuit în luna precedentă, la achitarea cu cardurile Mastercard de la MAIB vei beneficia de 50% reducere la taxa de călătorie. Promoția este valabilă până pe 31 octombrie în troleibuzele nr. 22, 23, 24 şi 30 şi în autobuzele de pe ruta nr. 5.

Atât în troleibuze, cât și în autobuze, achitarea are loc în doi timpi și trei mișcări. Taxatorul, care este dotat cu terminal de plată, te va ajuta să beneficiezi de promoție și să descoperi beneficiile utilizării cardurilor în transportul public. Astfel, pentru a achita, este suficient:

  1. Să apropii cardul de plată contactless de ecranul terminalului şi să aştepţi semnalul sonor.
  2. După confirmarea plăţii, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat din contul de card.
  3. Terminalul emite un semnal sonor şi imprimă o chitanţă cu informaţii despre costul, data şi ora călătoriei.
  4. În perioada promoţiei reducerea de 50% pentru călătorie se va aplica automat.

Pentru mai multe detalii, accesează Programul campaniei promoţionale „Cu Mastercard de la MAIB călătoreşti mai ieftin!”, iar pentru ca să fii maxim informat, îți reamintim despre principalele aspecte ale proiectului pilot:

  1. Care este preţul călătoriei în cazul plăţii fără numerar? Se percep comisioane suplimentare pentru achitarea cu cardul?

În luna septembrie și octombrie este în vigoare promoția „1 leu în troleu”, care presupune o reducere de 50% pentru achitarea cu cardurile Mastercard de la MAIB – 1 leu pentru călătoria în troleibuze nr. 22, 23, 24, 30 și 1,50 lei pentru călătoria în autobuzele de pe ruta nr.5 . Înafara campaniei, preţul călătoriei nu se modifică şi constituie 2 lei pentru rutele de troleibuz şi 3 lei pentru rutele de autobuz. Nu se percep comisioane suplimentare pentru plăţile fără numerar.

  1. Ce carduri bancare pot fi utilizate pentru a plăti călătoria prin intermediul terminalului de plată?

Sunt acceptate cardurile bancare contactless ale oricărei bănci din Moldova şi din lume ale diferitor sisteme de plăţi. Cardurile care acceptă tehnologia de plată contactless au un marcaj special – indicatorul contactless.

  1. Se poate achita pentru călătorie cu numerar?

Da, puteţi plăti pentru călătorie şi cu numerar: după ce primeşte banii de la pasager, taxatorul efectuează plata la terminalul de plată şi eliberează un bilet tipărit cu detaliile călătoriei.

  1. Cât timp durează plata contactless pentru călătorie?

Viteza este unul dintre principalele avantaje ale tehnologiei de plată contactless Mastercard. Plata are loc aproape instantaneu. În plus, pentru plata fără numerar nu este nevoie să se piardă timp căutând bancnote şi calculând restul, ceea ce, de asemenea, economiseşte timpul.

  1. Banii pentru o călătorie pot fi încasaţi accidental de două ori? 

Nu, terminalul procesează câte o plată la un moment dat, emite un semnal sonor, imprimă biletul şi se blochează. Pentru a efectua o altă plată de pe acelaşi card, taxatorul trebuie să iniţieze din nou plata. Prin urmare, este imposibil să se achite accidental călătoria de două ori.

  1. Cât de sigure sunt plăţile contactless?

Plăţile contactless sunt una dintre cele mai sigure metode de plată. În timpul tranzacţiei, informaţiile legate de plată sunt protejate de un cod dinamic unic (criptogramă), care nu poate fi utilizat a doua oară în scopuri frauduloase.

În plus, utilizând plata contactless pasagerul nu transmite cardul din mână în mână şi nu intră în contact cu numerarul, ceea ce este mai igienic. Studiile arată că pe bancnotele europene există în medie peste 26.000 de bacterii, care pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Şi chiar şi pe bancnotele noi se găsesc aproximativ 2.400 de microbi.

Amintim că proiectul pilot de achitare contactless în transportul public din capitală a fost lansat în luna martie a acestui an de către Primăria Chişinău, graţie sprijinului tehnic şi financiar al Mastercard şi MAIB.

Despre Mastercard 

Masterсard este o companie tehnologică globală din industria plăţilor. Misiunea noastră este să dezvoltăm şi să fortificăm o economie digitală, care oferă priorităţi tuturor şi oriunde, prin intermediul tranzacţiilor sigure, simple şi accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date şi reţele sigure, parteneriatele şi energiile noastre, oferim soluţii şi inovaţii care să ajute oamenii, instituţiile financiare, guvernele şi afacerile să-şi realizeze potenţialul său maxim. Cultura noastră şi tot ceea ce facem în interiorul companiei şi în afara ei, sunt determinate în funcţie de coeficientul de decenţă (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 ţări şi teritorii şi creăm o lume durabilă care oferă oportunităţi nepreţuite pentru toată lumea.

Despre MAIB

MAIB este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. MAIB este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, MAIB deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, MAIB a obţinut titlul „Best Digital Bank Moldova”, oferit de Global Banking and Finance Review.  Totodată, MAIB a fost desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova” de Revista Global Finance şi Euromoney.

P.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău