Cum îşi îmbolnăveşte şi omoară Bank of America angajaţii

13 Aug. 2024, 13:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
13 Aug. 2024, 13:37 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Yuliya Lavysh a fost încântată să accepte o ofertă pentru un job de la Bank of America în timp ce era studentă la Universitatea Smith. Dar a renunţat în 2022, după trei ani pe­trecuţi în sediul din Chicago, unde şefii au ţinut-o pe ea şi pe colegii ei la muncă în birou până la ora 5 dimi­neaţa, cerându-le să mintă în legă­tură cu programul de lucru, scrie The Wall Street Journal.

Odată, a spus ea, a lucrat până la 4 dimineaţa şi se îndrepta spre casă cu un taxi doar pentru ca un bancher senior să-i ceară mai multe modifi­cări pentru o propunere către un cli­ent şi să lase o copie tipărită superi­orilor pentru verificare. Yuliya i-a cerut taximetristului să se întoarcă.

Roy Wang a lucrat ca bancher de investiţii pentru subsidiara din Tokyo. Şi-a înregistrat meticulos ore­le suplimentare. Dar când resursele umane le-au spus şefilor săi că lu­crea­ză prea mult, un manager i-a cerut să raporteze doar cât este per­mis de politicile băncii.

Roy a spus că a continuat să lucreze cel puţin o noapte întreagă în fiecare săptămână – şi nu era ceva neobişnuit ca ban­cherii juniori să prindă câteva ore de somn într-o cabină de baie sau într-o sală de conferinţe. A plecat după ce medicul său i-a semnalat că are probleme cu colesterolul şi că alţi indicatori au crescut la niveluri nesănătoase. Un analist din echipa de finanţe pentru America de Sud din New York s-a prăbuşit anul trecut după ce a lucrat ore îndelungate, determi­nându-i pe colegii săi să cheme o ambulanţă la birou.

Un alt bancher din New York, în prezent vicepreşedinte, s-a internat într-un spital anul acesta după ce s-a simţit rău şi dezamăgit din cauza muncii non-stop – totuşi a ales să continue să îndeplinească sarcinile şi a preluat apelurile clienţilor de pe patul de spital.

Apoi, în mai, un asociat al Bank of America a murit. El a lucrat peste 100 de ore pe săptămână pentru a ter­mina munca la o achiziţie de 2 mi­liarde de dolari.

Wall Street Journal a vorbit cu peste 35 de oameni familiarizaţi cu condiţiile de muncă de la Bank of America, inclusiv foşti şi actuali ban­cheri de investiţii, de la nivel inferior până la nivel executiv, din birouri din întreaga lume.

Mulţi au descris modul în care superiorii îi instruiesc pe bancherii juniori să ignore politicile care limitează programul.

Experienţele lor contravin regu­lilor introduse cu un deceniu în urmă pentru a proteja bancherii de su­praso­licitare, ridicând să readucă în lumina reflectoarelor cultura de muncă a băncii.

Restricţiile au fost puse în aplicare după un alt deces – un stagiar de la Bank of America din Londra a murit în urma unei crize, după ce a lucrat mai multe nopţi la rând.

Decesul din luna mai a stârnit un nou protest public în privinţa tratamentului aplicat de bănci tinerilor angajaţi şi a posibilelor consecinţe ale muncii în exces. Experienţele de la Bank of America au ecou la toate băncile de pe Wall Street, unde orele lungi şi respectul faţă de comenzile şefilor, oricât de nerezonabile, sunt ceva normal. În posturile în care salariile la nivel de debut pot ajunge la 200.000 de dolari, mulţi bancheri spun că ezită să-şi spună îngrijorările cu privire la condiţiile lor de muncă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală