Cum poți face bani în timp ce dormi? Idei care îți pot aduce un venit pasiv

02 Iul. 2021, 18:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 18:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Este deja cunoscut faptul că pentru a obține mai mulți bani ai nevoie și de un venit pasiv, în special în Republica Moldova, unde salariile nu sunt atât de mari, iar unele familii au nevoie să lucrez chiar și la două locuri de muncă. Iată câteva idei pentru a-ți crea un venit pasiv.

Investește pe bursă

Investiția este o formă încercată și adevărată de venit pasiv. Investiția în acțiuni individuale necesită timp și cercetare. Astfel că, este mai bine să investiți în fonduri mutuale sau ETF-uri pentru un venit pasiv ușor.

Deși există încă unele cercetări inițiale, piața de valori este tot timpul prezentă la datorie. După ce ai investit, trebuie să ai răbdare. Cu cât câștigi mai multă dobândă pentru investițiile tale, cu atât dobânda fi mai mare. Acesta este motivul pentru care este atât de important să investiți devreme și consecvent.

Venit din marketing afiliat

Marketing-ul afiliat este procesul prin care un afiliat câștigă un comision pentru comercializarea produselor unei compani.

Afiliatul este un retailer care câștigă un comision pentru fiecare produs pe care îl vinde, ca și comercianții offline cum sunt agenți de vânzări ce merg din ușă în ușă sau persoanele care lucreaza într-un call centre.

Marketing-ul Afiliat nu se rezumă doar la promovarea și vânzarea de produse create de alții, poți de asemenea sa promovezi chiar produsul tău.

Pentru a se ocupa de marketing afiliat oamnii își creează un blog sau când produsele pe rețelele de socializare.

Odată cu crearea unui blog, va trebui să îl perfecționezi cu conținut și să te asiguri că știi să creezi conținut SEO astfel încât oamenii să găsească blogul. Nu este rău să ai o prezență pe rețelele sociale pentru a-i aduce pe oameni și pe blogul tău.

Oferă în chirie o cameră sau un apartament

În cazul în care ai o cameră sau un apartament liber îl poți oferi cu chirie. Poți oferi cu chirie pentru câteva zile sau pentru o perioadă mai îndelungată.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală