Cum să crești un start-up? TOP 7 cărți care îți vin în ajutor

26 Iun. 2021, 09:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
26 Iun. 2021, 09:30 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Faptul că ai lansat startupul nu îți asigură succesul. Pentru a obține un profit cât mai mare, aceasta are nevoie de dezvoltare permanentă. Iată 7 cărți bazate pe creșterea unui startup.

1. Explosive Growth – Cliff Lerner

O carte interesantă despre creșterea rapidă și directă a unui startup prin propriu exemplu. Autorul va spune povestea aplicației sale de dating, care a reușit să atingă rapid marca de 100 de milioane de descărcări.

2. Hacking Growth – Sean Ellis & Morgan Brown

Autorii acestei cărți oferă sfaturi practice și instrumente reale pentru creștere a numărului de utilizatori și a cotei de piață a startupurilor aflate la diferite etape.

3. If You Are a Dogfiht, Become a Cat – Leonard Sherman

Cartea este despre a nu intra în lupte de câini cu concurenții, ci mai degrabă să vă concentrați asupra pornirii dvs., a creșterii și a strategiei de a merge mai departe, poziționându-vă o pisică.

4. Scale – Geoffrey West

Cartea este despre povestea reală a creșterii. Creștere rapidă, multe probleme și modalități de a le rezolva. Totul se axează pe o singură poveste – istoria Snapchat.

5. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher

O carte destul de curioasă în care autorul încearcă să investigheze natura creșterii unui startup prin creșterea a diverse organisme vii și a oamenilor. Autorul aplică exact aceleași legi pentru creșterea nu numai a companiilor, ci și a unor întregi industrii și sectoare ale economiei.

6. No Filter – Sarah Frier

O altă rețea socială și o altă creștere și creștere meteorică. De data aceasta este vorba despre Instagram. Cum să luați bani pentru un startup și să lansați altul, cum să creșteți considerabil împreună cu o echipă mică și cum să vindeți startupul dvs. Facebook pentru un miliard. Așa sună povestea Instagram.

7. The Upstarts – Brad Stone

Și aceastăcarte este despre două startupuri emblematice din vremea noastră – Airbnb și Uber. Ei bine, nu sunt aceste povești de creștere rapidă și succes? Gata, deci familiarizarea cu începutul acestor două startupuri va fi cât se poate de utilă pentru toți fondatorii.

Sursa: Telegram, antreprenor.md.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău