Listă de lectură: Cele mai bune 7 cărți despre cultura startupului

19 Iun. 2021, 07:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
19 Iun. 2021, 07:30 // Oameni şi Idei //  MD Bani

O companie nu va avansa niciodată dacă nu va exista o cultură corporativă pusă bine la punct. În acest sens, îți recomandăm 7 cărți despre cultura startupului care te vor ajuta la dezvoltarea afacerii tale.

1. Culture Your Culture – Karen Jaw-Medson

O carte generală despre crearea, construirea și implementarea culturii corporative. O astfel de enciclopedie și instrucțiuni pas cu pas.

  2. Brotopia. Emily Chang

O carte despre modul în care lumea startup-urilor și tehnologiilor a fost inițial monopolizată de bărbați și despre lupta pentru drepturile lor de femei și o schimbare treptată a culturii corporative a startup-urilor, datorită introducerii a tot mai multe doamne în această ,,lume”

3. Creativity Inc – Ed Catmull, Amy Wallace

Un ghid excelent pentru cultura corporativă, nu numai și nu atât de multe companii de tehnologie, ci și mai creative. Și în startup-uri, trebuie să adunăm nu numai tehnicieni, ci și oameni cât mai creativi.

 4. Chaos Monkeys – Antonio Garcia Martinez

O carte a unui om care nu poate fi numit un fondator fericit. Aflați în această carte despre toate complexitățile, capcanele și regulile crude ale lumii startup-ului, precum și despre cultura sa complexă și multifacetică.

 5. It Doesn’t Have to Be Crazy at Work – Jason Fried

Toate aspectele negative și dificultățile pe care le creează cultura de pornire sunt colectate în această carte, dar autorul nu se oprește la enumerarea lor, ci sugerează modalități de a crea o cultură corporativă cu adevărat utilă, care va ajuta o pornire să avanseze.

6. Disrupted – Dan Lyons

Cartea se referă la absurditatea culturii corporative a startup-urilor și la modul în care aceasta poate afecta o persoană și fără măcar să observe. Autorul s-a confruntat cu dificultățile de a lucra la Hubspot prin propria piele, iar această experiență i-a lăsat o amprentă foarte puternică.

 7. You Are What You Do. Ben Horowitz

În această carte, autorul își relatează istoria, cititorii având oportunitatea de a se inspira din vasta experiență a să, de a studia exemple din trecutul său și primii pași din cariera.

Sursa: Telegram – antreprenor.md

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău