Listă de lectură: Cele mai bune 7 cărți despre cultura startupului

19 Iun. 2021, 07:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 07:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

O companie nu va avansa niciodată dacă nu va exista o cultură corporativă pusă bine la punct. În acest sens, îți recomandăm 7 cărți despre cultura startupului care te vor ajuta la dezvoltarea afacerii tale.

1. Culture Your Culture – Karen Jaw-Medson

O carte generală despre crearea, construirea și implementarea culturii corporative. O astfel de enciclopedie și instrucțiuni pas cu pas.

  2. Brotopia. Emily Chang

O carte despre modul în care lumea startup-urilor și tehnologiilor a fost inițial monopolizată de bărbați și despre lupta pentru drepturile lor de femei și o schimbare treptată a culturii corporative a startup-urilor, datorită introducerii a tot mai multe doamne în această ,,lume”

3. Creativity Inc – Ed Catmull, Amy Wallace

Un ghid excelent pentru cultura corporativă, nu numai și nu atât de multe companii de tehnologie, ci și mai creative. Și în startup-uri, trebuie să adunăm nu numai tehnicieni, ci și oameni cât mai creativi.

 4. Chaos Monkeys – Antonio Garcia Martinez

O carte a unui om care nu poate fi numit un fondator fericit. Aflați în această carte despre toate complexitățile, capcanele și regulile crude ale lumii startup-ului, precum și despre cultura sa complexă și multifacetică.

 5. It Doesn’t Have to Be Crazy at Work – Jason Fried

Toate aspectele negative și dificultățile pe care le creează cultura de pornire sunt colectate în această carte, dar autorul nu se oprește la enumerarea lor, ci sugerează modalități de a crea o cultură corporativă cu adevărat utilă, care va ajuta o pornire să avanseze.

6. Disrupted – Dan Lyons

Cartea se referă la absurditatea culturii corporative a startup-urilor și la modul în care aceasta poate afecta o persoană și fără măcar să observe. Autorul s-a confruntat cu dificultățile de a lucra la Hubspot prin propria piele, iar această experiență i-a lăsat o amprentă foarte puternică.

 7. You Are What You Do. Ben Horowitz

În această carte, autorul își relatează istoria, cititorii având oportunitatea de a se inspira din vasta experiență a să, de a studia exemple din trecutul său și primii pași din cariera.

Sursa: Telegram – antreprenor.md

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău