Topul celor mai mari dezavantaje ale muncii de acasă! Care l-ați resimțit cel mai mult?

24 Iun. 2021, 12:48
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 12:48 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Chiar dacă munca de acasă are o mulțime de avantaje, cum ar fi productivitate mai înaltă, timp cu familia, somn mai profund, există totuși și numeroase dezavantaje. Iată topul celor mai mari dezavantaje ale muncii de la distanță.

Izolarea

Oamenii care lucrează remote tind să se izoleze din punct de vedere social. Muncind acasă, ei sunt privați de contactul direct cu alți colegi și chiar de rutina zilnică ce presupune un oarecare contact și un oarecare nivel de socializare. De exemplu, simpla cumpărare a unei cafele sau a unui ziar de la magazinul din colț, în drum spre birou, te scotea din rutină și te forța, în sensul bun al cuvântului, să schimbi câteva vorbe cu alți oameni.

Sedentarismul

Lucrând de acasă te miști mai puțin, iar lipsa de mișcare poate cauza probleme de sănătate precum afecțiunile cardiovasculare, cât și cele de natură estetică, precum acumularea kilogramelor în plus.

Oamenii care petrec multe ore în casă, muncind, tind să se relaxeze tot în casă, după program, prin urmare, fac foarte puțină (sau chiar deloc) mișcare, iar organismul lor poate avea de suferit.

Lipsa brainstorming-ului

Atunci când erai la birou, se nășteau discuții interesante, idei, proiecte, din simple conversații aparent neimportante și neinteresante. Acest brainstorming a dispărut în munca de acasă. Deși comunicăm prin intermediul tehnologiei, aceasta nu ne poate oferi, cel puțin până în acest moment, aceeași calitate a interacțiunii umane.

Prin urmare, discuțiile nu decurg la fel de natural ca în realitate, iar calitatea lor riscă să aibă de pierdut.

Lipsa spațiului personal

Pentru angajații care sunt părinți, sau care au familie numeroasă, munca de acasă e o adevărată corvoadă. E o misiune imposibilă să îi convingi pe cei mici să îți aloce spațiu și timp pentru a-ți face treaba. De asemenea, aici apare și problema lipsei de spațiu.

Oricât de frumos ar fi să petreci timp cu familia și cei dragi, atunci când trebuie să îți îndeplinești atribuțiile de serviciu, ai nevoie de liniște, de spațiul tău intim și, mai ales, de capacitatea de a-ți concentra toată atenția în acea direcție. Odată ce ești distras frecvent, sau nu ai un spațiu al tău, productivitatea va scădea.

Poate că nu vei observa imediat acest lucru, dar în timp nu vei putea oferi o muncă de calitate, dacă nu lucrezi într-un mediu de calitate și optim.

Lipsa de inpirație

Această situație are o explicație simplă. Oamenii care lucrează de acasă, activează în special în domenii creative, unde trebuie să vină cu o viziune proprie, trebuie să creeze.

Ei bine, stând atât de mult timp în casă, imaginația are de suferit, pentru că e privată de diversitate. Creierul nostru captează această notă de diversitate din orice activitate, iar pe parcursul zilei o fructifică sub o formă sau alta.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală