Startupul de e-commerce cu cea mai rapidă creștere. Anul trecut a avut venituri de 10 miliarde de dolari

19 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 05:40 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Proiectul chinez Shein este startapul cu cea mai rapidă creștere din lume. Magazinul a obținut, anul trecut, venituri de 10 miliarde de dolari americani. Timp de 8 ani consecutiv brandul a înregistrat creșteri anuale de peste 100 %.

Shein este un brand internațional de modă rapidă B2C.

În acest proiect, accentul este pus pe modă. Recent, acesta a depășit Amazonul după numărul de descărcări din SUA.

Startupul controlează întregul proces de producție – de la prototip la produsul finit. Datorită acestui fapt, Shein poate lansa produse noi în mod regulat, ținând cont de unele preferințe ale unei anumite regiuni. Asemănător cu Zara, dacă apare o nouă tendință, aceasta poate fi cumpărată la Shein.

Shein își triplează zilnic cifra de afaceri. La moment, startupul se bucură de peste 1 milion de utilizatori activi zilnic și gestionează peste 10.000 de comenzi în fiecare zi.

Inițial, platforma vindea doar moda occidentală pentru femei. Astăzi, acesta urmărește o valoare medie a comenzii de 1000 INR la 1500 INR. Principalii concurenți ai Shein sunt Romwe, Zaful, Zalando și Namshi.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău