Startupul de e-commerce cu cea mai rapidă creștere. Anul trecut a avut venituri de 10 miliarde de dolari

19 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 05:40 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Proiectul chinez Shein este startapul cu cea mai rapidă creștere din lume. Magazinul a obținut, anul trecut, venituri de 10 miliarde de dolari americani. Timp de 8 ani consecutiv brandul a înregistrat creșteri anuale de peste 100 %.

Shein este un brand internațional de modă rapidă B2C.

În acest proiect, accentul este pus pe modă. Recent, acesta a depășit Amazonul după numărul de descărcări din SUA.

Startupul controlează întregul proces de producție – de la prototip la produsul finit. Datorită acestui fapt, Shein poate lansa produse noi în mod regulat, ținând cont de unele preferințe ale unei anumite regiuni. Asemănător cu Zara, dacă apare o nouă tendință, aceasta poate fi cumpărată la Shein.

Shein își triplează zilnic cifra de afaceri. La moment, startupul se bucură de peste 1 milion de utilizatori activi zilnic și gestionează peste 10.000 de comenzi în fiecare zi.

Inițial, platforma vindea doar moda occidentală pentru femei. Astăzi, acesta urmărește o valoare medie a comenzii de 1000 INR la 1500 INR. Principalii concurenți ai Shein sunt Romwe, Zaful, Zalando și Namshi.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău