„Cum să lovești o femeie astfel încât nimeni să nu știe” a fost căutat pe Google de 165 de milioane de ori în 2020

28 Apr. 2021, 16:13
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 16:13 // Actual //  MD Bani

Conform unui studiu recent, în 2020, pe Google au fost accesate căutări alarmante ce au legătură cu violența domestică. Rezultatele cercetării au arătat că a existat o creștere a căutărilor de pe Google de la 31 la 106%, în categorii precum „neajutorare”, „nesiguranță”, „deznădejde”, „violență”, „precaritate”

Katerina Standish, director adjunct și lector la Centrul Național pentru Studii de Pace și Conflict ((NCPACS) de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, a condus un studiu pe care l-a denumit „COVID-19, sinucidere și feminicid: cercetare rapidă folosind fraze de căutare pe Google”, scrie Aleph News.

Pe durata studiului, autoarea a observat situații dramatice despre care se vorbește insuficient pe timp de pandemie, dar care sunt îngrijorătoare: sinuciderea oamenilor și feminicidul sau crima împotriva femeilor.

Katerina Standish a analizat căutările de pe Google din SUA în 2020 și le-a împărțit în câteva domenii de interes:

  • Nesiguranță
  • Deznădejde
  • Neajutorare
  • Violență
  • Precaritate

Rezultatele au arătat că a existat o creștere a căutărilor de pe Google de la 31 la 106%, în toate categoriile de mai sus.

În 2020, în ceea ce privește violența intenționată de către bărbați, pe Google a fost accesată căutarea „cum să-ți controlezi partenera” de 165 de milioane de ori, în creștere cu 67% față de anul 2019.

Căutarea „cum să lovești o femeie astfel încât nimeni să nu știe” a fost accesată de 165 de milioane de ori, fiind o creștere de 31% comparativ cu 2019, iar fraza „o voi omorî când va ajunge acasă” a fost căutată de 178 de milioane de ori, în creștere cu 39% față de anul precedent.

„Mă bate tot timpul” a fost căutat pe Google de 320 de milioane de ori în timpul pandemiei, în creștere cu 36% față de 2019.

În schimb, fraza „am nevoie de ajutor, el nu o să plece” a fost căutată de mai mult de 1,22 miliarde de ori, marcând o creștere de 95% față de 2019.

„Când cineva caută un termen care să arate intenția de a face rău fizic unei femei, avem nevoie să luăm imediat măsuri. Este nevoie de finanțatori și de lideri din industrie care sunt dispuși să găsească metode eficiente de a preveni astfel de cazuri”, a explicat Ted Bunch, cofondator al unei organizații de advocacy.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 16:31 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că un studiu preliminar de fezabilitate pentru construcția unui tronson de cale ferată electrificată, cu ecartament european, între Chișinău și Ungheni, va fi elaborat până la finalul acestui an.

Această decizie a fost luată în urma discuțiilor purtate în cadrul celei de-a șasea reuniuni a Comitetului de conducere pentru integrarea sistemelor de transport UE-Ucraina-Moldova, care a avut loc la Košice, Slovacia. La întâlnire au participat secretarul de stat al ministerului, Mircea Păscăluță, alături de reprezentanți din Ucraina, România, alte state membre UE și ai Comisiei Europene.

În cadrul reuniunii s-au discutat proiectele actuale și viitoare finanțate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), investițiile în transporturi, reformele din sectorul feroviar și extinderea Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T). Participanții au subliniat necesitatea de a spori capacitatea de tranzitare a încărcăturilor ucrainene pe calea ferată.

Un punct important pe agenda discuțiilor a fost proiectul privind construcția unui coridor feroviar electrificat Chișinău-Ungheni cu ecartament european. A fost menționat că, cu sprijinul JASPERS, serviciul de consultanță tehnică al Băncii Europene de Investiții, se va elabora până la finalul anului un studiu de prefezabilitate pentru acest proiect, care va include și elemente de design conceptual.

În timpul reuniunii, reprezentanți din Ungaria, Polonia și Slovacia au prezentat etapele de dezvoltare a rețelelor feroviare europene și modelele de finanțare utilizate. De asemenea, s-au discutat eforturile continue de reabilitare a infrastructurii rutiere și progresul proiectelor de reabilitare finanțate prin CEF 2022.

Mircea Păscăluță, secretar de stat în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a subliniat importanța unei noi abordări în introducerea și utilizarea proiectelor bazate pe o viziune regională amplă și cooperarea între parteneri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău