Cum să pierzi 15 miliarde de dolari într-o singură zi! Gafă marca Elon Musk

24 Feb. 2021, 15:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
24 Feb. 2021, 15:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a pierdut 15 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce prețul acțiunilor companiei au scăzut cu 20%.

Potrivit analistului Dan Ives, analistul Wedbush Securities, Musk ar putea deveni victimă a efectului de domino: unii investitori Tesla au început să scape de acțiunile lor pe fondul scăderii valorii bitcoin, deoarece compania lui Musk, deși nu se confruntă cu probleme, a devenit asociată cu bitcoini și riscurile aferente.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Elon Musk a făcut o investiție foarte mare în criptomonede.

De ce investitorii scapă de bitcoini?

După ce Tesla a raportat că a investit 1,5 miliarde de dolari în criptomonede și intenționează să o accepte ca plată pentru produsele sale, valoarea bitcoinilor a crescut cu aproape 50%.

Cu toate acestea, ajungând la un record de 57.000 dolari pentru un bitcoin, criptomoneda a pierdut rapid 20% din valoarea sa, iar marți bitcoinul a valorat mai puțin de 48.000.

Iar dacă Musk a fost creditat cu faptul că valoarea bitcoinilor a crescut atât de dramatic, acum este certat pentru recenta scădere a ratei.

Secretarul trezoreriei americane Janet Yellen, a declarat luni că bitcoinii sunt „un mod extrem de ineficient de a face tranzacții”.

Cu ce altceva se mai confruntă Tesla?

În timp ce Musk este pasionat de criptomonede, compania sa se confruntă cu o serie de probleme.

Vânzările versiunii bugetare a modelului Y au fost recent suspendate: ca motiv pentru care Musk citează dorința de a crește gama pe o singură taxă.

La începutul lunii februarie, autoritățile de reglementare chineze au cerut un raport de calitate și siguranță din partea firmei pe fondul rapoartelor privind incendiile de la baterii și un kit de viteză necontrolat.

În plus, recent, concurenți precum General Motors și Volkswagen au devenit din ce în ce mai interesați de mașinile electrice.

Acțiunile Tesla rămân principala sursă de avere a lui Musk.

În ianuarie, Musk l-a depășit chiar și pe proprietarul și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, clasându-se pe primul loc pe lista celor mai bogați oameni din lume. În același timp, mulți se întreabă dacă acțiunile companiei sunt supraevaluate.

Luni, acțiunile Tesla au înregistrat cea mai mare scădere din septembrie anul trecut, ceea ce face ca Musk să„fie mai sărac cu 15 miliarde de euro”.

Tweet-urile nesăbuite ale lui Musk nu sunt favorabile stabilității. Încă din vară, compania sa a pierdut 14 miliarde doar pentru că excentricul antreprenor a scris că el crede că acțiunile companiei au fost supraevaluate.

Realitatea Live

23 Mai 2025, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Mai 2025, 14:57 // Actual //  Ursu Victor

Gigantul energetic Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, intenționează să intre direct pe piața din Republica Moldova prin înființarea unei subsidiare de trading, care ar putea acoperi până la 30% din necesarul de gaze naturale al țării vecine.

„Există un potențial maxim de 1 miliard de metri cubi, cât este consumul total al Moldovei. Noi estimăm că am putea acoperi între 20% și 30% din acest volum”, a declarat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, citat de Profit.ro.

Spre deosebire de România, unde Romgaz este obligată prin lege să vândă gaze la un preț reglementat de 120 lei/MWh pentru consumatorii casnici și CET-uri până în martie 2026, piața din Republica Moldova este complet liberalizată. Acest aspect creează o oportunitate de a vinde gazele la prețuri mai mari.

„Diferența dintre prețurile din România și cele din Republica Moldova, chiar și după scăderea tarifului de transport, ne permite să valorificăm gazele la un preț mai bun peste Prut”, se menționează într-un document oficial al Romgaz.

Planul de extindere a Romgaz în Moldova vine și în contextul în care compania se pregătește să majoreze semnificativ producția, odată cu extragerea gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep, dezvoltat împreună cu OMV Petrom. Producția din Marea Neagră este așteptată să înceapă în 2027.

De altfel, Energocom, traderul de stat al Republicii Moldova, a semnat deja primul său contract pe termen lung cu OMV Petrom pentru livrări de gaze provenite din Neptun Deep, consolidând astfel poziția României ca furnizor strategic pentru securitatea energetică a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO