Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

Joburi de viitor: (53) Inginer pentru controlul inundațiilor

23 Feb. 2021, 15:36
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
23 Feb. 2021, 15:36 // Carieră //  Realitatea.md

Schimbările climatice au avut ca rezultat o substanțială creșterea globală a nivelului mediu al mării. În unele locuri se produc adesea furtuni extreme, ploi excesive care provoacă inundații, deci toate strategiile de management al apei trebuie să facă față variațiilor mari de volume de apă.

Inginer pentru controlul inundațiilor: Responsabilități/Atribuții

Orașe inteligente au fost reproiectate, opțiuni de transport au fost renegociate și chiar a fost reconsiderat managementul apei de ploaie pentru casele individuale. Litoralurile vii din mangrove, mlaștinile, zonele umede, straturile de stridii, și recifele de corali au fost restabilite pentru a proteja coastele. Tehnologiile care utilizează
Senzori IA (inteligenți artificiali) și monitorizarea mediului vor gestiona barierele mobile împotriva inundațiilor atunci când este necesar.
Acestea pot canaliza apa sau risipi energia valurilor, atenuând efectele inundațiilor.
Infrastructura verde, cum ar fi grădinile de ploaie și acoperișurile verzi, sunt folosite pentru canalizare apei de ploaie în modele naturale care absorb apă de ploaie. Orașe inteligente își măresc capacitatea de a gestiona volume mari de apă, dar dezvoltă comunități de grădini de ploaie, grădini de bioretenție și bioswales (caracteristici ale peisajului înclinate care  canalizează apa în șanțuri pline de vegetație). ”
Într-un astfel de viitor, inginerul pentru controlul inundațiilor va lua legătura cu coordonatorii regionali și locali să se asigure că sistemele vor fi gestionate bine la nevoie.

Inginer pentru controlul inundațiilor: Abilități

Inginerul pentru controlul inundațiilor va avea abilități în hidrologie și gestionarea debitului de apă. De asemenea va utiliza tehnologii potrivite, cu accent pe tehnologiile ECO. Acesta va fi expert în rețele de comunicare și va fi lider în domeniul lor pentru a se asigura că comunitățile pot gestiona sistemele din vremuri de inundații.

Realitatea LiveConferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
06 Mai 2021, 11:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 11:22 // Au Bani //  Otilia Cotruța

„Pașaportul unui cetățean al lumii”  – astăzi acest document este unul dintre cele mai controversate. Problema este că nu toate țările îl recunosc, iar valoarea legală reală este, de asemenea, pusă în discuție. Mai jos vă spunem de ce este necesar un astfel de pașaport și ce avantaje oferă acesta.

Lux nerecunoscut

Acest document a fost creat pentru a permite cetățenilor să circule mai liber între țări. Cu toate acestea, nu este emis de niciun departament guvernamental, ci de o organizație obișnuită, al cărei birou principal este situat în capitala americană.

Documentul în sine este un pașaport obișnuit, format din 40 de pagini și tradus în 7 limbi. Acest document va fi valabil atât timp cât doriți. Deci, cu cât perioada dorită este mai lungă, cu atât va fi mai mare cuantumul taxei la emiterea acesteia.

Cel mai jignitor lucru este că aproape toate țările lumii, cu excepția a șase, nu consideră astfel de pașapoarte drept documente reale. Cu toate acestea, există și cei care sunt dispuși să vă accepte și cu un astfel de certificat, totuși, aproape toți aparțin statelor lumii a treia.

Forța juridică

În ciuda faptului că multe țări nu recunosc un astfel de pașaport, documentul oferă în continuare unele avantaje titularului său. Deci, conform acestui document, puteți obține o reducere atunci când vizitați muzee și instituții culturale, dacă cetățenilor din alte state li se percepe o sumă mai mare pentru intrare decât localnicilor. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a efectua tranzacții bancare și pentru a arăta documentul reprezentanților poliției.

Cu toate acestea, din punct de vedere juridic, un astfel de pașaport este încă un document destul de dubios: prea puține țări îl recunosc. Este adevărat, acest lucru nu schimbă faptul că unele personalități influente îl au, de exemplu, Barack Obama.

În ciuda informațiilor oficiale, unii turiști spun că au fost în continuare capabili să viziteze cu ajutorul unor astfel de documente țări care nu se află în lista celor care recunosc valabilitatea documentului. Bineînțeles, astfel de cazuri sunt foarte puține, dar acest lucru nu interferează cu speranța că într-o zi „Pașapoartele cetățeanului lumii” vor dobândi o forță mare.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă