Cum trebuie gestionați banii?

08 Mai 2023, 12:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
08 Mai 2023, 12:26 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Gestionarea corectă a banilor este cheia unei vieți de succes, însă din păcate nu oricine se poate lăuda cu stabilitate financiară. Oamenii fiind diferiți, tratează banii în mod diferit. Pentru unii, de exemplu, salariul lunar este suficient pentru a trăi confortabil în acea lună, pe când pentru alții banii se termină chiar de la primele zile după salariu, iar atunci unica soluție rămâne a fi un credit cu buletinul.

Dacă și ție ți se întâmplă destul de des să rămâi fără bani până la următorul salariu, înseamnă că ai nevoie de o planificare financiară mai bună și de un management mai atent al banilor tăi. Specialiștii companiei Credit Ușor au câteva recomandări despre gestionarea banilor, care la sigur îți vor prinde bine.

  1. Informează-te bine înainte de a achiziționa ceva

Primul pas spre conștientizarea financiară sunt, bineînțeles, cumpărăturile inteligente. Înainte de a face orice achiziție informează-te despre produsul pe care dorești să-l cumperi, mai ales dacă e vorba de o achiziție mai scumpă pentru o perioadă lungă de timp. În plus, nu uita de reduceri! Majoritatea magazinelor obișnuiesc să pună reduceri după diferite sărbători pentru a-și vinde mai rapid marfa, așa că profită de acele achiziții.

  1. Dacă nu ești sigur că ai nevoie de un produs, amână achiziția până a doua zi

Această regulă este foarte utilă, deoarece s-ar putea să te răzgândești, or eventual să înțelegi că nu mai ai nevoie de acel produs. În acest fel, vei putea înțelege mai ușor dacă vrei cu adevărat acel ceva sau dacă este doar o dorință, mai ales dacă e vorba de un cost mare.

  1. Mai puține emoții

Achizițiile spontane îți pot aduce stări de bucurie într-un timp foarte scurt, dar uneori și un gol în portofelul tău. Prin urmare, fii întotdeauna realist, mai ales când e vorba de bani, deoarece acest lucru îți va aduce mai multă fericire decât crezi. Acești bani ar putea merge pe lucruri mult mai importante pentru tine și familia ta. De exemplu, cum crezi, ce e mai bine pentru tine: altă piesă vestimentară în garderoba ta sau o vacanță la mare?

  1. Nu te lăsa păcălit

Mulți oameni cumpără articole sau lucruri de care nu au nevoie pentru a-i impresiona pe alții care nu au temperament. Acest lucru te afectează foarte mult emoțional, dar și îți consumă portofelul. Nu trebuie să cumperi ceva imediat, doar pentru că prietenii sau cunoscuții tăi și-au luat acel lucru, știind, bineînțeles, că pentru tine acea achiziție nu este deloc o prioritate.

  1. Nu uita de un fond de rezervă

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ți-ai pierde locul de muncă mâine sau dacă ai avea nevoie urgent de bani? Bineînțeles, poți apela oricând la un credit rapid pentru a-ți rezolva orice problemă financiară, dar dacă vei avea un fond de rezervă vei fi de două ori mai asigurat pentru viitorul tău. Acest fond poate fi folosit pentru șomaj, urgențe medicale, daune la domiciliu, reparații neașteptate ale mașinii sau alte cheltuieli. Dacă ești asigurat, poți depăși orice obstacol cu ​​încredere.

Așadar, banii au valoare și această valoare trebuie evaluată în mod corespunzător. Însă, cu părere de rău situațiile urgente nu sunt niciodată excluse. Dacă ai nevoie de bani rapizi, alege un credit fără gaj de la Credit Ușor! Aceasta este o companie de încredere, care este alături de tine și de nevoile tale, zilnic.

P.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău