Cum trebuie gestionați banii?

08 Mai 2023, 12:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
08 Mai 2023, 12:26 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Gestionarea corectă a banilor este cheia unei vieți de succes, însă din păcate nu oricine se poate lăuda cu stabilitate financiară. Oamenii fiind diferiți, tratează banii în mod diferit. Pentru unii, de exemplu, salariul lunar este suficient pentru a trăi confortabil în acea lună, pe când pentru alții banii se termină chiar de la primele zile după salariu, iar atunci unica soluție rămâne a fi un credit cu buletinul.

Dacă și ție ți se întâmplă destul de des să rămâi fără bani până la următorul salariu, înseamnă că ai nevoie de o planificare financiară mai bună și de un management mai atent al banilor tăi. Specialiștii companiei Credit Ușor au câteva recomandări despre gestionarea banilor, care la sigur îți vor prinde bine.

  1. Informează-te bine înainte de a achiziționa ceva

Primul pas spre conștientizarea financiară sunt, bineînțeles, cumpărăturile inteligente. Înainte de a face orice achiziție informează-te despre produsul pe care dorești să-l cumperi, mai ales dacă e vorba de o achiziție mai scumpă pentru o perioadă lungă de timp. În plus, nu uita de reduceri! Majoritatea magazinelor obișnuiesc să pună reduceri după diferite sărbători pentru a-și vinde mai rapid marfa, așa că profită de acele achiziții.

  1. Dacă nu ești sigur că ai nevoie de un produs, amână achiziția până a doua zi

Această regulă este foarte utilă, deoarece s-ar putea să te răzgândești, or eventual să înțelegi că nu mai ai nevoie de acel produs. În acest fel, vei putea înțelege mai ușor dacă vrei cu adevărat acel ceva sau dacă este doar o dorință, mai ales dacă e vorba de un cost mare.

  1. Mai puține emoții

Achizițiile spontane îți pot aduce stări de bucurie într-un timp foarte scurt, dar uneori și un gol în portofelul tău. Prin urmare, fii întotdeauna realist, mai ales când e vorba de bani, deoarece acest lucru îți va aduce mai multă fericire decât crezi. Acești bani ar putea merge pe lucruri mult mai importante pentru tine și familia ta. De exemplu, cum crezi, ce e mai bine pentru tine: altă piesă vestimentară în garderoba ta sau o vacanță la mare?

  1. Nu te lăsa păcălit

Mulți oameni cumpără articole sau lucruri de care nu au nevoie pentru a-i impresiona pe alții care nu au temperament. Acest lucru te afectează foarte mult emoțional, dar și îți consumă portofelul. Nu trebuie să cumperi ceva imediat, doar pentru că prietenii sau cunoscuții tăi și-au luat acel lucru, știind, bineînțeles, că pentru tine acea achiziție nu este deloc o prioritate.

  1. Nu uita de un fond de rezervă

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ți-ai pierde locul de muncă mâine sau dacă ai avea nevoie urgent de bani? Bineînțeles, poți apela oricând la un credit rapid pentru a-ți rezolva orice problemă financiară, dar dacă vei avea un fond de rezervă vei fi de două ori mai asigurat pentru viitorul tău. Acest fond poate fi folosit pentru șomaj, urgențe medicale, daune la domiciliu, reparații neașteptate ale mașinii sau alte cheltuieli. Dacă ești asigurat, poți depăși orice obstacol cu ​​încredere.

Așadar, banii au valoare și această valoare trebuie evaluată în mod corespunzător. Însă, cu părere de rău situațiile urgente nu sunt niciodată excluse. Dacă ai nevoie de bani rapizi, alege un credit fără gaj de la Credit Ușor! Aceasta este o companie de încredere, care este alături de tine și de nevoile tale, zilnic.

P.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău